Jump to content

Pravo na zalbu?


53andrej

Preporučene objave

Ovako,imam problem,da skratim pricu:alkohol itd...na prvostupanjskom sudu sam prosao relativno super,pravomocna presuda je bila mizerna novcana kazna te umjesto oduzimanja vozacke dodjeljena mi je uvjetna osuda,policajac koji je predstavljao tu policijsku postaju je rekao da slavim drugi bozic zato sto mi nisu oduzeli vozacku jer mi treba za obavljnje posla.4 mj.kasnije dolazi mi od te iste pol.postaje da sam tim prekrsajima skupio 9 bodova i da mi sve kategorije oduzimaju na 12 mj.Napominjem do toga 0 bodova,uzoran vozac(zbog toga je sud donio blagu odluku).Podnio sam zalbu VPS-u te sam odgovor dobio u roku 25 dana,sve odbijeno,ali u rijesenju nepise nigdje da je pravomocno ni da nemam pravo na zalbu,pitanje glasi,dali sam mogao biti optuzen 2 puta za isti prekrsaj u roku pola sata,znaci 2 puta odbijanje alkotestiranja u roku pola sata,dva puta neispravno svjetlo,takodjer svi prekrsaji u roku od pola sata,samo druga patrola,i dali postoji kakva mogucnost nove zalbe i kome,hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Preko spaga i vezica sam dobio na sudu to sto sam dobio,ali da sam znao sto ce se odvijati kasnije onda bi zamolio na sudu da mi oduzmu vozacku,jer su sudac i policajac raspravljali da mi se oduzme na 2mj.ali policajac se slozio sa sudcem da mi se i to zamjeni za god.dana uvjetne,nitko na sudu nije imao pojma sto ce se desiti kasnije(ili su presutili)jer da su mi oduzeli vozacku to bi bilo na 6 mj.i to b kategorije,a ovako 1 god.bez svih kategorija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ono što se u našoj kulturi zove "veza" u naprednom svijetu se naziva sistemska korupcija.

 

Uopće vas nije kaznio policajac već dio sustava državne uprave koji ima pravo žalbe na presudu suda, a tog policajca se nakon svjedočenja ništa ne pita.

 

Nema se sud što goditi i pregovarati sa policajcem svjedokom već se dotični sudac/sutkinja treba bojati prijave cijelokupnog slučaja u USKOK ili DSV, a kojem bi slučaju taj pravosudni dužnosnik vrlo lako mogao biti razriješen sudačke dužnosti.

 

Srećom, netko u policijskom aparatu je zbrojio 3+3+3 i ispravno primjenio odredbe ZSPC-a i PZ-a i sastavio vam kaznu za novo prekršajno djelo koje nastupa po pravomoćnosti presude.

 

Pozdravite tu "vezicu" i poručite mu da je sudac dobro prošao, a možda je i za to rano, nekad dugo treba da se klupko odmota.

 

U ovom drugom slučaju za vaš prekršaj zastara se počinje brojati tek po pravomoćnoj presudi zbog korupcije, što znači da se za običan prekršaj može odgovarati nakon 15 i više godina od počinjenja, a hoće li to stvarno tako biti ovisi o zrelosti našeg društva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija