Jump to content

Jel mi može netko odgovoriti?


Tonino6666

Preporučene objave

Pozdrav svima evo već sam bio postavio pitanje ali pošto nisam dobio nikakav pdgovor, ponavljam ga. Molim nekog za odgovor.

 

A) Kupio sam kuću sa vrtom. Kuća je čisto vlasništvo 1/1 a vrt je 2/3 moj a na 1/3 postoje tri vlasnika. Cijeli vrt ima cca 380m2. Vrt je prirodna okućnica i oduvijek je u posjedu prethodnih vlasnika. Zanima me da li ovo troje upisanih vlasnika na 1/3 mogu postavljati neka prava na vrt s obzirom da nisu u posjedu više od 20-30 godina te da li postoji neki način da se ja uknjižim kao vlasnik?

 

B) Drugo još važnije pitanje je prilazni put do moje kuće. Susjed je bivšoj vlasnici dao dužni metar puta kako bi ona i njezin suprug mogli imati prilaz autom do kuće jer joj to bio prije samo pješački put. Ja sam kupio kuću od prodavateljice ne znajući za to, a njezin suprug koji nije bio vlasnik (ona je kuću naslijedila) protivio se prodaji te da me odvrati od sklapanja glavnog ugovora, mi je došao s ugovorom o korištenju proširenog puta koji je sklopio sa susjedom nakon što sam ja sklopio predugovor o kupnji. U navedenom ugovoru stoji da se to pravo korištenja odnosi samo na bivšeg vlasnika (koji to ponavljam nije ni bio već njegova supruga) i da prestaje onog trenutka kada on više ne bude vlasnik. Taj ugovor je napominjem, sklopljen nakon što sam ja već potpisao predugovor o kupnji. Ugovor o proširenom putu je očito sklopljen s namjerom da ja odustanem od sklapanja glavnog ugovora jer je put proširen 1999. godine a ugovor o korištenju puta je sklopljen tek kad je prodavateljica sklopila samnom ugovor o prodaji kuće krajem 2009. godine.

 

1) Da li je taj ugovor o proširenom putu nevažeći s obzirom da je sklopljen s osobom koja nije vlasnik i nakon što sam ja već sklopio predugovor o kupnji.

 

2) Može li mi susjed oduzeti taj dužni metar puta koji je dao na korištenje i onemogućiti mi prilaz autom do kuće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija