Jump to content

regres


topnik007

Preporučene objave

Zanima me jer imam pravo na isplatu regresa po kolektivnom ugovoru od strane poslodavca,naime u toj

godini radila sam dva mjeseca i otišla na bolovanje radi očuvanja trudnoće,prema kolektiuvnomn ugovoru i pravilniku o radu nigdje ne stoji da se mora započet koristit godišnji odmor več samo da će poslodavac isplati 1.500,00 kn regresa.Protiv poslodavca sam podnijela tužbu i općinski sud donio je presudu u moju korist te se isti žalio na županijski,na postavljeno pitanje pravniku mog poslodavca zašto mi ne isplate regres kada nigdje u kolektivnom i pravilniku striktno ne stoji uvjeti za isplatu regresa, isti je izjavio da će sada donijeti novi pravilnik o radu u kojem će isto biti navedeno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle s obzirom da se ti tužiš sa poslodavcem i da je sud rekao svoje,ne razumijem kaj bi ti mi tu mogli odgovoriti . Sud će ti odgovoriti,presudom.

Ali tužiti za soma i pol kuna regresa na kojeg usput jedno 80% radništva uopće nema pravo. Trošiti sudačko dragocijeno vrijeme ,bez obzira kaj ti imaš pravo na to ...nije li to malo ...ono ...ne? :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao što je Cigo1 rekao, ako Vam je postupak u parnici-sud će Vam reći imate li ili nemate pravo na regres.

 

Naravno, sve zavisi kako je formulirana odredba kolektivnog ugovora no, moje mišljenje bi bilo da bi samo radnik koji je koristio godišnji odmor imao pravo na regres, a ne samo po sebi odnosno činjenicom da je u radnom odnosu. Ponavljam-stvar je tumačenja odredbi u čemu je najmjerodavniji sud, pri čemu se treba uzeti u obzir smisao regresa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija