Jump to content

odjava vozila


truck

Preporučene objave

prošle godine u 11. mjesecu mi je na ženinom autu istekla registracija! trebalo je obavit neke sitne popravke bez kojih nebi auto prošao na tehničkom. kako sam radim na svojim vozilima, a prisiljen sam vani raditi vrijeme mi nije dozvolilo da isto i napravim na vrijeme. uglavnom osiguranje je uplaćeno mjesec dana kasnije, a tehnički obavljen u siječnju i registracija vrijedi od dana uplate osiguranja! prije 3 dana mi je policajac ostavio "čestitku" sa rješenjem i uplatnicom od 700 kn, s tim da nisam htio potpisati da sam to primio jer ja nisam moja žena! uglavnom zanima me ima li smisla pisati neku žalbu ili da jednostavno platim tu kaznu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prekršaj jest počinjen, ali radi propusta ne-odjave vozila, ne radi isteka regisracije.

 

Prigovor možete pisati i tražiti da vas sud oslobodi kazne sukladno čl. 38. st. 4. Prekršajnog zakona, ali tu se ne radi o plaćanju propisanih davanja već o propustu odjave.

 

Ako vam tih 700 kuna ne ugrožava životnu egzistenciju platite to.

 

Dostava je propisno izvršena. Policija ne može prisiliti ni vas ni suprugu da nešto potpišete, ali prekršajni spis je ipak dostavljen.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 godina kasnije...

da ne otvaram novu temu istog naziva.........istiće mi 15 dana od isteka reg...zbog nekih okolnosti auto paniram registrirati za desetak dana,odnosno tad će biti oko 25 dana od isteka.......da li bi ipak morao odjeviti auto zbog zakonskog roka od 15 dana ili bi ovih 25 dana bilo pod nekom "tolerancijom"....kakva je praksa mupa sa tim slanjima kazni,da li se drže striktno datuma ili ipak dopuštaju kraća prekoraćenja........

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dozvojava se tolerancija jer ne mogu ni teorijski saznat da li je vozilo izvršilo tehnički na zakonski dan jer pregledi moraju poslat policiji zapisnik a teh pregled se može napravit i 500-600 km od mjesta registracije.A po novom neke PP idu sa obavijesti da se tablice vrate u određenom roku ili da se produži registracija ali kazna ne ide jer se koristi načelo oportuniteta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Ako mi netko moze pomoci?

Situacija je ovakva:

Nisam odjavila auto te mi je 29.01.2013. stigao prekršajni nalog čl. 250. st. 12. u iznosu od 700 kn plus 100 kn torškovi prekršajnog postupka. Nisam odmah platila jer nisam bila u mogućnosti.

Par mjeseci kasnije me zaustavljaju u istom autu(neregistriranom) te dobivam prekršajni nalog u kojem između ostalog stoji i ta stavka, čl. 250. st. 12. u iznosu od 700 kn za neodjavljivanje vozila. Tablice su mi uzeli na licu mjesta.

Tu kaznu sam platila u cijelosti, da bi mi sad dosla ovrha na račun za onaj prvi nalog koji nisam platila. Nisam platila jer sam vidjela tu stavku neodjavljivanja vozila u ovom drugom nalogu te sam mislila da je to podmireno.

Moje pitanje je, zar oni meni jednu stvar naplacuju dva puta?

I kome se ja sad mogu obratit, jer su mi u policijskoj postaji rekli da je ovo jedna stvar, a ono druga, te da je to pravomocno i da moram platiti taj prvi nalog, iako je placeno u drugom nalogu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija