Jump to content

rezijski dugovi u suvlasništvu


anonimna5

Preporučene objave

molim vas savjet..

neuknjizeni suvlasnik stana sam 50%. Rezijski dugovi rastu, ne placaju se, nemam pristup stanu ni posti,a drugi suvlasnik koji ima pristup stanu ne placa rezije. nadavno sam saznala da postoji dug prema pricuvi.

zanima me dali , kad bi ja platila 50% dugovanja prema računu-dugu, bi li se mene izostavilo od eventualne ovrhe dugovanja, ili bi se i mene teretilo bez obzira sto sam platila pola?

molim pomoć hitno, hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Režijske troškove (struja, voda...) dužan je plaćati isključivo onaj tko ih koristi, i on bi trebao biti evidentiran kao potrošač kod komunalnih poduzeća.

 

Pričuva nije režijski trošak nego vlasnička obaveza, pri čemu su suvlasnici jedne cjeline (stana) solidarni dužnici, dakle vjerovnik može tužiti jednog od njih dužnika po svom izboru za cijeli dug. Međutim, tuženi suvlasnik ima pravo zahtijevati odnosno utužiti od ostalih suvlasnika iznos srazmjeran njihovom suvlasničkom dijelu.

 

Pričuvu je u pravilu dužan plaćati vlasnik koji je kao takav naveden u zemljišnim knjigama, a vi ste napisali da ste vanknjižni suvlasnik i niste napisali tko je formalni vlasnik, pa nije jasno na temelju čega bi upravitelj (prinudni ili ugovorni?) od vas zahtijevao pričuvu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija