Jump to content

Tužba radi "Isplate" = podjela bračne imovine


Mulder

Preporučene objave

Nakon razvoda, živim u stanu sa 2 mldb. djece. Ex supruga je iselila prije 3 godine i dosad se nije rješavalo pitanje podjele bračne imovine - prigrađenog dijela kuće.

Sada je od nje, preko suda, došla tužba radi "Isplate"!?, u kojoj od mog oca i mene traži isplatu pozamašnog iznosa na ime njezinog dijela ulaganja u novi dio kuće. Interesira me:

1. Zašto joj je ta tužba pdo nazivom "Isplata", a ne utvrđivanje i podjela bračne stečevine"? Ima neka fora, caka...?

2. U navodima tužbe ima čitav niz lažnih navoda, iznosa ulaganja, svjedoka...a sve s ciljem bildanja ukupnog iznosa. Iako je sve relativno lako dokazivo, da li ima temelja da se nju i odvjetnika u odgovoru na tužbu i eventualnoj protutužbi ili čak odradi prijava DORH-u radi evidentnog pokušaja pribavljanja što veće koristi - isplate na temelju davanja lažnih podataka o situaciji?

3. Najveći dio građevinskih i završnih radova je odrađeno u osobnom aranžmanu uz pomoć mog oca, mojih prijatelja i rodbine, koji za isto nisu naplatili ni kune (osim ića i pića), a ona sad tu napumpava iznose kao plaćenog (uloženog) rada i želi povrat polovice vrijednosti tih radova. Zar to nije totalni apsurd ako to prolazi na sudu?

4. da li je pojam, istitucija braka = bračna zajednica? Radi se o tome da je ex wife svojevoljno napustila zajedničko domaćinstvo skoro 2 godine prije sudskog razvoda braka, a u međuvremu je bilo i ulaganja s moje strane i postojali su krediti koje sam sam otplaćivao i skrbio za našu djecu. Pitanje? Da li se stečevina, imovina iz tog perioda uvrštava u bračnu stečevinu?

Molim pomoć jer slažem odgovor na tužbu, a imam još nekoliko dana!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi ste razvedeni,dakle postupak za razvod braka je odavno okoncan i bivsa supruga ne moze vise traziti podjelu bracne stecevine nego samo isplatu na temelju toga. To je zasebna tuzba i nema veze s postupkom razvoda.

Vasa bivsa supruga mogla je u tuzbi navesti sto zeli,na Vama je da kazete svoju stranu price a sud ce odluciti.

Brak i bracna zajednica nisu isto. Da,bivsa supruga je napustila bracnu zajednicu prije okoncenja braka i za to vrijeme vise nema bracne stecevine jer je prestala i bracna zejednica.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija