Jump to content

Obrt - neka početnička pitanja


elvira

Preporučene objave

Poštovana/i,

dok čekam Rješenje za otvaranje obrta (konzultantske usluge), imam par pitanja na koja nisam uspjela naći precizne odgovore:

1. Poslovne knjige (za knjigovodstvo) - da li se nabava istih može pravdati kao trošak obrta i da li je moguće voditi ih samo u elektroničkom obliku?

2. Označavanje obrta - da li se ploča mora obavezno postaviti i da li troškovi nabave ulaze u trošak obrta, te da li je moguće obrt koji se obavlja u vl. stanu označiti samo putem naljepnice na vratima?

3. Kojim parametrima da se rukovodim prilikom odluke ući ili ne ući u sistem PDV u prvoj godini poslovanja? Proučavala sam ovu temu dosta, ali mi se odluka ne čini baš tako jednostavna kako bi naizgled reklo.

 

Unaprijed puno hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pratim ovu temu, te mene kao početnika obrtnika zanima sljedeće. Htjeo sam registrirati djelatnost Trgovina na malo tekstilom, odjećom i obućom na štandovima i tržnicama(NKD 2007. broj 47.8.3.2. Prostor na tržnici u gradu nije problem zakupit, ali se pojavio problem, tako mi kaže gđa. u uredu u Županiji da trebam imati prema posebnim uvjetima u najmu i posebno skladišni prostor, te da za isti trebam pribaviti i dokaze o gradnji, potvrdu građevonskog inspektora i i sl. ne znam da li Vi imate kakvih sasnjana i informacija o tome.

 

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Paradoksalno, prije su mi riješene neke posve birokratske stvari zbog kojih bih prije a priori kritizirala sistem, no što sam dočekala odgovor na ova zapravo jednostavna pitanja.

Uglavnom, ova problematika i dalje stoji, pa ako tko zna odgovor _ please let me know - nije uvjet da se obuhvate sva 3.

:-)8-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija