Jump to content

Zemljište u vlasništvu koje koristi druga osoba


CHIARA1984

Preporučene objave

Poštovani,

 

Predmet mog upita je zemljište koja je urbanizirano dok je manji dio ostao neurbaniziran. To zemljište se u potpunosti koristi za poljoprovredu.

 

Moj otac je vlasnik te parcele već 27 godina.

 

Međutim, problem nastaje kad se nakon smrti djeda započinje bitka za tu parcelu oko dva njegova sina. Ponavljam, jedan sin ima tu parcelu u vlasništvu već 27 godina dok drugi sin traži polovicu te parcele koja čak nije ni bila povodom ostavinske rasprave jer je još za života djed to prepisao na svog sina.

 

Stric uporno želi polovicu parcele koja pripada već 27 godina mom ocu te počinje na silu saditi masline i obrađivati zemlju.

Moj otac ga već 11 godina upozorava na to da radi na njegovoj zemlje te da će jedan dan morati sve što je posadio i izvaditi jer ipak zemlja nije njegova. Međutim, bezuspješno jer stric nema namjeru odsutati.

 

1.Zanima me dali moj otac može izgubiti pravo vlasništva na tom dijelu parcele koji obrađuje njegov brat?

 

2. Može li moj stric tražiti nekakvo pravo vlasništa na tom dijelu koji je obrađivao iako nije imao suglasnost od mog oca? Igraju li godine SVJESNOG OBRAĐIVANJA TUĐE ZEMLJE na vlastitu ruku ikakvu ulogu u pitanju vlasništva nad tom parcelom?

 

3. Mora li moj otac koji je vlasnik te parcele poslati nekakvo upozorenje ili opomenu svom bratu da se makne sa njegovog posjeda? Naime, policija je zadnja opcija nama u obitelji pa to želimo što finije riješiti.

 

Hvala i lijepi pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija