Jump to content

vještaci ne mogu odlučiti kome povjeriti dijete pa...


berg

Preporučene objave

Dakle,majka djeteta je podnijela tužbu za razvod braka,(naravno da nisam znao)usput me je prijavila policiji za dugogođišnje psih i fizičko zlostavljanje.Naravno to je poslano policijskoj postaji,odjel maloljetničke delikvencije,a oni Državnom odvjetništvu.Nisu niti pokrenuli protiv mene(saznao nako godinu dana)postupak,jer nema osnova ni dokaza,nakon saslušanja.

No majkaje to sve radila da napravi zbrku na centru i neku prednost.Što je i uspila!!!

Nakon što sam od suda tražio da nas i dijete vještači psihiloginja i psihijatrica kombinirano(i bilo je iscrpno,Psihotestovi od 500 pitanja MMPI-2,Wartegg,STAI-M,BDI-II,Pie,IS-F,WTC...)te je na 32 stranice dano objašnjenje.

Ne mogu odlučiti kome povjeriti,jer smo oboje podobni,dijete nije zlostavljano niti ima strah od oca ni najmanje,nema mržnju, i ništa negativno.A i ja sam tražio skrb.

 

No onda piše na kraju:"u dvojbenim slučajevima,kada se na temelju procjene okolnosti ne mogu utvrditi jasni prioriteti za jednog roditelja,odluku treba donositi prema načelu kontinuiteta.Prema tom načelu valja težiti stalnosti odgoja i zbrinjvanja.Posljedica toga je da je dijete u jednako dobrom ili jednako lošim okolnostima na obje strane ostaje kod roditelja koji se do tada brinuo za njega i odgajao ga"

Naravno zbog ovoga su preporučili da se majci povjeri dijete na daljni odgoj,a viđanje ocu.Znam da je skrb zajednička i to sve....

 

No majka je ovu prednost(kontinuitet vremena s djetetom) stekla zbog navedenih razloga tj.lažnih prijava,zamućivanja očiju službama,dok to vještaci nisu uvidjeli,a i ostali.

 

Na sudu je da uvaži to mišljenje vještaka.No samo želim ukazati kako sve to ispadne na kraju.Meni je to dijete najvažnije,bitke sam izratovao,pomalo sam umoran od svega toga,pa dalje ne mogu ulaziti u nove(neko supervještačenje i to).Jer nek mi je on zdrav i živ,sokol mali,a sve drugo će se nadodati.

Ali Vas molim za Vaše mišljenje!

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Večer!

Moje mišljenje je da dijete treba ići Vama, jer, koliko vidim, Vi ste za očuvanje obitelji a majka je za njen zarlaz. To samo po sebi puno govori o njoj kao osobi. Sretno u daljnjoj borbi za dijete. Ja sam u sličnoj situaciji i neću odustati od djeteta. Na žalost, dijete se dodjeljuje majkama samo zato što su one žene...tu su muškarcu užasno diskriminirani i to treba promijeniti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Roditelj koji lažno prijavljuje, koji manipulira vlastitim djetetom, koji je bio spreman vlastito dijete podvrgnuti utvrđivanju dali je bilo zlostavljano ili ne, nije dobar roditelj.

 

Ovo pozivanje na kontinuitet u vašem slučaju je vrlo dvojbeno. Zamislite samo obrnutu situaciju da je dijete kod vas, dali bi se onda pozivali na kontinuitet!?

Ili većina stručnjaka mentalnog zdravlja djece u Hrvatskoj mišljenja je da je za muško dijete dobi između 3 - 6 godine izuzetno bitan široki opseg kontakata sa ocem radi spolne identifikacije pa u tom smislu postavite pitanje tim stručnjacima, iako je i to vrlo dvojbeno jer su za spolnu identifikaciju djeteta bitna oba roditelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja sam se našla u istoj situaciji, drugačijim spletom okolnosti.

Naime, nakon što sam doslovno pobjegla iz kuće(sigurno ne radi želje za zrakom), otac djeteta je dijete uzeo iz vrtića i otad sprečavao kontakt 3 tjedna. u međuvremenu CZSS nije uopće reagirao već je održano prvo ročište na kojem je sutkinja odredila kontakte obima pon.,sri., pet. i svaki drugi vikend tako da ja dijete preuzimam iz vrtića kud su polazila i moja djeca iz prvog braka. tome je sad godinu dana. Puna godina kako CZSS nije niti jednom razgovarao s mojom djecom iz prvog braka koja su u našoj zajednici trpjela teže oblike zlostavljanja, puna godina kako ja svoje najmlađe dijete viđam prema susretima kao i njegove sestre i brat. Isto tako, nebrojeno puta sam pozivala CZSS da izađe uvidjet stambene uvjete(tada je u kući partner ostao bez grijanja i tople vode), da razgovaraju s vrtićem(od kojeg sam napismeno na kraju dobila popis problema u suradnji s ocem koji nije nosio odjeću,pelene pa je i ometao susrete).

sve se oteglo, a u ovih godinu dana još uvijek nitko nije ni provjerio da li on zaista radi iako se u svakom mišljenju spominje njegpva izjava o stamebnoj i financijskoj stabilnosti.

Obratila sam se i Ministarstvu, sa svim problemima vezanim za nadležan CZSS te pisanim dokazima o neobjektivnosit pa čak i krivotvorenju službenih dokumenata kao i o nepostupanju prema službenoj dužnosti.

Zadnje smo odradili također multidisciplinarno vještačenje koje je završilo identičnim mišljenjem o kontinuitetu.

Dakle, uzalud vam trud svirači jer je prošlo godinu dana borbe i suza, dijete ostaje tamo gdje je.

Mislim da stvarno ne moram o emotivnoj težini cijele situacije, a posebno sam razočarana sveopćim kolapsom institucija u našoj državi. Čemu nadležni resori kad ni oni ne reagiraju, i kad nisu nikome odgovorni?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gringo!

Ti ja smo se čuli oko ovoga slučaja!

Izvješće psihologinje je jako stručno odrađeno,tu i tamo malo se hvatala nekih prosjeka i tumačenja testova onako kako piše što znači ta i ta skala u knjigama.

No zabrinjavajuće je da majka ne uočava potrebu djeteta za ocem,govori da dijete voli oca samo zato što mu je otac,njeni roditelji na citiram "deklarativnom nivou uvažavaju vezu oca i djeteta dok je to u stvarnosti suprotno"-a to je da mu govore loše o ocu i njegovima,da je tata bio loš jer ga je malo čuvao a puno radio,a mama dobra jer ga je puno čuvala....i masu drugih stvari.Na kraju piše da su ovakve stvari blizu granice za manupulaciju djetetom,što je kažnjivo!!!

Znaš već kako to ide,ali kome se žaliti,sve sam to prošao u godinu dana:jedno 20 puta na centar,20 dopisa,pa pravobraniteljici,pa na policiju,pa na maloljetničku prijavljen,pa na DO,pa po sudu,pa po drugom sudu-i ništa protiv mene-sve odbačeno.A njoj prihvaćena odmah svaka lažna prijava,iako je lječena kod 2 psihijatra s dijagnozom Anksioznog poremećaja uz antidepresive....

 

Ali ISTINA POBJEĐUJE i već se okreće kolo sreće

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

i346 je napisao:

Večer!

Moje mišljenje je da dijete treba ići Vama, jer, koliko vidim, Vi ste za očuvanje obitelji a majka je za njen zarlaz. To samo po sebi puno govori o njoj kao osobi. Sretno u daljnjoj borbi za dijete. Ja sam u sličnoj situaciji i neću odustati od djeteta. Na žalost, dijete se dodjeljuje majkama samo zato što su one žene...tu su muškarcu užasno diskriminirani i to treba promijeniti.

 

Hvala na mišljenu!O tome mi se i ne da mnogo govoriti,o moralnim vrijednostima majke djeteta,ali i njene uže obitelji(ostavljanje muževa od bližih članova obitelji,otkrivena i bigamija...).Ne znam što bi to dijete moglo pametno naučiti odrastajući u takvoj sredini???

Zato i tražim skrb,pa da učim dijete moralu i ostalome.Samo što je opet u doticaju s majkom čije su moralne vrijednosti jako iskrivljene,pa ne mogu ništa nego moliti i nadati se da će se dijete razviti u normalnoga dječaka,mladića i čovjeka.A moju potporu će imati u tome ZASIGURNO!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija