Jethro objavljeno: 23. ožujak 2011. Dijeli objavljeno: 23. ožujak 2011. rješenjem sa ostavinske sam dobio x dijelova nekretnine koja ima x kvadrata i na što se pozivaju na zemljišne knjige, no u zemljišnjim knjigama piše da je veća i to nije nikada mijenjano. odlučio sam se žaliti. da li je moguće da je tipfeler? umjesto 55,123 (zemljišne knjige) piše u rješenju 44,123. dobio sam rješenje ostavinske rasprava koja je održana u osijeku, općinskom sudu. uputa o pravnom lijeku je: u roku od 15 dana žalba županijskom sudu preko ovog suda u tri primjerka Što pišem na koverti, a što u zaglavlju? Na koga adresiram? da li pišem nešto u stilu županijski sud via općinski sud, ili...? da li sva tri primjerka u istu kuvertu strpati? hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
KronicnaStranka odgovoreno: 23. ožujak 2011. Dijeli odgovoreno: 23. ožujak 2011. Ono što je napisano u rješenju temelji se na z.k. izvatku koji je dostavljen ostavinskom sudu. Ako je očigledna greška, možete tražiti ispravak i za to nema roka. Ipak, bolje je za svaki slučaj podnijeti žalbu da rješenje ne bi u ovakvom obliku postalo pravomoćno. U ostavinskom postupku prvostupanjski sud ne mora dostaviti žalbu drugostupanjskom ako može sam otkloniti nedostatak, pa to ne bi trebalo previše trajati. Žalbu, sva 3 primjerka zajedno, dostavljate na adresu prvostupanjskog suda a naslovite je kao "Žalba Županijskom sudu ...". Obavezno navesti broj predmeta kod prvostupanjskog suda. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.