MarioSB objavljeno: 29. ožujak 2011. Dijeli objavljeno: 29. ožujak 2011. Radim u trgovačkom društvu koje se bavi trgovinom. U društvenom ugovoru društva stoji da se uprava društva sastoji od jednog direktora, koji vodi poslove društva i zastupa društvo prema trećima, samostalno i pojedinačno, bez posebnih ograničenja. Danas smo dobili optužni prijedlog prekršajnog suda. U prijedlogu piše sljedeće: "Za potrebe postupka dužni ste,prema odredbi čl.114.st.6 Prekršajnog zakona pisanim putem imenovati svog predstavnika i dostaviti dokaze da je ta osoba sukladno ovome zakonu ovlaštena predstavljati tu pravnu osobu. Napominjemo kako je u ovom predmetu kao odgovorna osoba označen "Petar Perić" te ukoliko isti nije jedini ovlašteni predstavnik i zaposlenik okrivljene pravne osobe,dužni ste naznačiti kao predstavnika drugu osobu." Pitanje:da li mene direktor može imenovati za svog predstavnika.Ja sam u radnom odnosu kod njega.Radim kao pripravnik.Nemam položen pravosudni i znam da ne mogu biti njegov branitelj al me zanima da li mogu biti predstavnik. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 1. travanj 2011. Dijeli odgovoreno: 1. travanj 2011. Premješteno u trgovačko pravo. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dioničar odgovoreno: 1. travanj 2011. Dijeli odgovoreno: 1. travanj 2011. i znam da ne mogu biti njegov branitelj al me zanima da li mogu biti predstavnik. Možete biti predstavnik okrivljene pravne osobe, okrivljena odgovorna osoba nastupa sama ili preko branitelja, dakle odgovornu osobu nitko ne predstavlja (kako iz Vašeg pitanja proizlazi). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.