Jump to content

pravo na novi godišnji


turopoljac

Preporučene objave

Pozdrav!

Prije mjesec i pol dana sam obavijestila poslodavca da sam ostala u drugom stanju kako bi mi pravovremeno našao zamjenu. U tom razgovoru se spomenuo i stari/novi godišnji odmor i direktor je potvrdio da mogu iskoristiti i stari i novi godišnji prije odlaska na bolovanje. Danas su me, međutim iz kadrovske obavijestili da imam pravo iskoristiti stari godišnji odmor u trajanju od 12 dana, ali mi nisu dužni omogućiti korištenje novog godišnjeg za 2011 (osim ako se radi o prestanku radnog odnosa).

Pitam se kako je to moguće s obzirom da sam u firmi već 10 godina?

Na koji način bih mogla iskoristiti svojih 30 dana godišnjeg odmora za koji sam uvjerena da na njih imam pravo? Mogu li tražiti naknadu za neiskorišteni go?

Hvala na savjetima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poslodavac određuje kad će radnik na godišnji odmor,a raspored korištenja godišnjeg odmora dužan je donjeti do 30.06.2011.Vi imate pravo na godišnji al će vam popslodavac vjerovatno staviti da ga trebate iskoristiti kad budete na porodiljnom tako da će vam najvjerojatnije propasti.

Jedino riješenje je da vam poslodavac izađe u susret.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Novak, odlično, hvala na odgovoru!

To sam u stvari i htjela znati - ja IMAM pravo na go. S te stepenice mogu dalje u pregovaranje... ;-) Nadam se da imam s čime pregovarati...

Hvala još jednom....

Još samo jedan komentar ako može - u ZOR-u nigdje nije izričito naveden datum stjecanja prava na go, piše samo da za svaku kalendarsku godinu radnik ima pravo koristiti go - može li se to protumačiti da s 1.01. stječemo pravo na novi go (s obzirom da više nema uvjeta da se mora odraditi 6.mj. u godini)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija