Jump to content

naplata osiguranja nakon prometne nesreće


dragonlady

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Prije 2 mjeseca imala sam prometnu nesreću. U skretanju u lijevi zavoj kamion koji je bio u lijevoj traci udario je svojim prednjim desnim krajem u moju bočnu lijevu stranu, ja sam vozila u desnoj traci. Nitko nije htio priznati krivnju i pozvala sam policiju, koja je uzela naše izjave i rekli su da službeno izvješće možemo preuzeti za 2, 3 tjedan u PP. Isti dan sam otišla u osiguranje drugog sudionika i prijavila štetu, poslikali su moj auto i napravili zapisnik. Nakon par dana stigao mi je izvid štete s popisom dijelova za zamjenu i popravak i broj potrebnih radnih sati. Ali na tom izvidu nije bio naveden novčani iznos. Nakon 3 tjedna od nesreće došla mi je obavijest od njegovog osiguranja da je moj zahtjev za nadoknadom štete neosnovan jer se njihov osiguranik ne osjeća krivim jer smatra da sam ja prešla u njegovu traku. I da mogu podnijeti žalbu ako se s time ne slažem.

 

Otišla sam u PP i uzela policijsko izvješće, odnosno službenu zabilješku o prometnoj nesreći. Na njoj piše da je ovaj drugi sudionik odgovoran za izazivanje prometne nesreće i da mu je upućen Prekršajni nalog.

 

Nazvala sam njegovo osiguranje da ih pitam na osnovu čega su donijeli odluku da je moj zahtjev neosnovan. Rekli su mi da oni također imaju tu policijsku zabilješku i da obzirom da policija nije podnijela protiv njihovog osiguranika Prekršajni postupak na sudu, njihov osiguranik je izjavio da se ne osjeća krivim i oni mi neće isplatiti naknadu za popravak auta. Ja sam rekla da se također ne osjećam krivom i da to potvrđuje policija. Na što su mi odgovorili neka provjerim s policijom da li će oni podnositi prekršajni postupak, ako ne neka to napravim sama. Ako sud odluči da je ovaj drugi kriv onda će mi podmiriti štetu na autu.

 

Da li je to točno ili je to što je policija službenom zabilješkom utvrdila da je on odgovoran za prometnu nesreću i poslali su mu prekrašajni nalog dovoljno da navedem u žalbi prema osiguranju i tražim da mi isplate naknadu za popravak vozila?

 

p.s. tražila sam jednu autolimarsku radionu da mi daju ponudu za popravak auta prema izvidu štete osiguranja i iznosi 20.000 kn, tako da nije mali iznos i ne želim to platiti kad nisam kriva

 

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav!Imam jedan problem,pa evo da pocnem..

 

16.11.2010.u busu sam imala prometnu nezgodu,tocnije kost mi izletila iz koljena,došla hitna po mene,bila je i policija..mjesec i pol na bolovanju,obišla doktora i doktora,fizikalna terapija itd itd...Uzela sam odvjetnika i tužila ZET..zakljuceno bolovanje sa 31.12.odvjetniku predala hrpu papira,on je to sve predao i napravio kaj je trebao,bar je tako rekao..isto tako mi je rekao da bi najkasnije trebala dobiti tj da bi svakako lovu trebala dobiti u 3mj,a evo i 4mj love još nema..onda je rekao da se ceka odgovor od ZETOVACA i da cu dobiti obavijest putem poste,,,pa se ja pitam zar nije on kao odvjetnik trebao traziti neku pocetnu svotu pa onda jel bi zet pristao na to ili ne ili bi zet dao neku svoju ponudu..ovako najprije ZET daje ponudu onda je na odvjetniku hoce li pristati ili ne..znaci u 1.mj je odvjetnik to sve (valjda)predao..Pa sad mene zanima s obzirom da jos nema odgovora jel postoji neki zakonski rok do kad oni moraju (ZET) odgovoriti? jel postoji mogucnost da i odvjetnik sere (sorry na izrazu) po pitanju svega bez obzira kaj su mi ga preporucili jer je i njima nekima sređivao..I da nemoram ni reci da sam radila na ugovoru i zbog toga tj zbog zetovaca ostala bez posla + kaj sam podstanar...MOLIM VAS DA MI ODGOVORITE,AKO NETKO ZNA JEL SAM VEC POMALO LUDA.

Hvala!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dragonlady je napisao:

Pozdrav,

...Otišla sam u PP i uzela policijsko izvješće, odnosno službenu zabilješku o prometnoj nesreći. Na njoj piše da je ovaj drugi sudionik odgovoran za izazivanje prometne nesreće i da mu je upućen Prekršajni nalog...

ako je PP podnijela prekršajni nalog protiv onog drugog znaći da je nedvojbeno on kriv, jer je to policiji omogučeno sa novim prekršajnim zakonom od 2008 godine!

 

to što osiguranje ne prizna, samo odugovlaće sa isplatom štete, napiši im prigovor i reci da ćeš ih sa odvjetnikom tužiti jer je policija utvrdila krivca i uručila mu prekršajni nalog!

još ti nebi bilo loše od policije tražiti da li je prekršajni nalog postao pravomočan, odnosno da li se je možda drugi vozać žalio pa je sve poslano na sud

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija