Jump to content

Stalna dozvola boravka za strance


vjenceslav

Preporučene objave

molim vas za savijet.žena mi je drž.indije i živi več 3 god.u hrvatskoj.sada ima dozvolu boravka na 2 god.nakon čijeg isteka mora zatražiti stalnu dozvolu boravka.međutim da bi je dobila mora polagati ispit iz poznavanja hrvatskog jezika kojeg ona sasvim sigurno neče proći jer joj to doista ne leži.šta onda da radim tj. ako ona taj ispit ne prođe?hoču li i dalje biti prisiljen svake 2 god.produživat dozvolu boravka i dokazivat da imam dovoljne prihode da je uzdržavam-to je zastrašujuče jer ako izgubim posao ili mi se šta desi pa ne uspijem jedan put skupit dovoljno prihoda riskirao bih ženinu deportaciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moj savjet - ako imate mogućnosti, neka žena ode na tečaj hrvatskog jezika (isto tamo gdje se polaže i ispit) pa će nešto sigurno naučiti. Makar samo kako položiti test.

 

A, ako nema šanse da će naučiti jezik toliko, žena se svakako može sama zaposliti pa je onda ne morate uzdržavati nego će svoje prihode prikazivati kao dovoljne za uzdržavanje. Vjerujem da ima poslova gdje jezik nije bitan a kroz rad i druženje sa drugim ljudima će biti više u kontaktu sa drugim ljudima će više i bolje naučiti pričati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija