Jump to content

molim vas savjet za prigovor


ivana31

Preporučene objave

Molim vas za pomoć obzirom da ni sama nisam sigurna da li da pišem prigovor ili ne.

Naime,prije cca 2 mjeseca sam dala svoj auto na upravljanje dečku koji je naime napuhao iznad 0,5 te pritom još i sudjelovao u prometnoj nezgodi s materijalnim posljedicama.

I sada nakon 2 mjeseca meni kao vlasniku vozila stiže prekršajni nalog na 1000,00 kuna koje moram platiti jer sam dala auto na upravljanje osobi koja je u organizmu imala alkohola,čl.229(2)Z.o sig.prometa na cestama.

Mislila sam napisati prigovor vodeći se time da ja nisam znala da je on u alkohol.stanju.

Što mislite??

Puno vam hvala!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možda vam netko pomogne što da napišete u prigovoru - ja neću.

 

Samo ću vam napisati da slijedi regresni zahtjev osiguravatelja prema vozaču radi alkohola, a ako ne uspiju naplatiti od njega, za dugo godina pred zastarom će se obratiti i vama kao vlasniku tog vozila koji solidarno odgovara za štetu sa tim vozačem, a teretit će vas za isplaćen iznos oštećenom uvećanom za zatezne kamate. U tom postupku će biti potpuno nevažno da li ste znali je li pod uticajem alkohola i nikakve važnosti neće imati prekršajni postupak koji sada vama najveći problem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam na odgovorima iako mi je to sve jasno i znam da ću na kraju ja snosit sve troškove jer mi dečko nema novaca za sada nadoknaditi tu štetu pa sad jedino što mi preostaje je da pokušam izbjeći bar ovih 1000 kuna!!!

A ništa,sada moram upotrijebit svu svoju :vrti: moć uvjeravanja da stvarno nisam znala da je "pijan" i nadat se da će sudac imati malo milosti!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija