Jump to content

Molim pomoć!!! Udes sa neosiguranim autom


ANTONELLA123

Preporučene objave

Svako dobro! Molim vasa da mi odgovorite, ako je moguće što prije. Naime, radi se o ovome: Sinoć sam bila parkirana ispred jedne kuće i neki tip me je udario i pobjegao. Susjed je zapisao brojeve tablica i pozvao policiju. Policija je bila na uviđaju i napravila zapisnik te je provjerila vlasništvo na vozilu. Vozilo nije osigurano. Imam još jedan problem. Vozim auto na povlasticu, a vlasnik auta je umro prije 2 mjeseca, a meni je zadnja punomoć ovjerena u 3. mjesecu 2010. godine. (auto je registrirano ). Policajac me je savjetovao da odem u osig kuću -moju i da će oni snositi troškove. Možete li mi reći šta da radim, uzimajući u obzir činjenicu da ja nisam vlasnik auta. Mogu li ja sve radnje vezane za daljnji postupak raditi sama, i uopće -šta trebam prvo učiniti. Pronašla sam također str. Zastitnog fonda Federacije gdje piše da je Zaštitni fond FBiH obavezan je oštećenim stranama plaća odštetu u slučaju da je nezgodu prouzrokovalo vozilo za koje nije ispunjena obaveza iz člana 3. Zakona o osiguranju od odgovornosti za motorna vozila i ostale odredbe o obaveznom osiguranju od odgovornosti , a posjed nad vozilom ima lice s prebivalištem u FBiH;

Molim vas da mi odgovorite šta mi je činiti, hvala unaprijed na odgovoru !!! :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mi ovdje poznajemo propise Republike Hrvatske i odgovaramo na pitanja za slučajeve koja su se domaćim ili strancima dogodili kod nas ili našim državljanima u nekoj stranoj zemlji pa slučajeve rješavaju putem sustava zelene karte ili Kretskog sporazuma.

 

Nemamo praksu odgovarati na pitanja stranih državljana koji u svojoj zemlji trebaju besplatan pravni savjet iz prostog razloga što nemamo uvid u zakonske odredbe, sudsku praksu te države, kao ni iskustva s ranijim tamošnjim slučajevima.

 

Meni osobno, taj zaštitni fond FBiH od 2005. godine duguje 4.100 KM, a kada sam zadnji put provjeravao njihov saldo u fondu su posjedovali samo 750 KM.

 

:svorc:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija