Jump to content

alkohol


sviga

Preporučene objave

Pozdrav svima,

dakle,zaustavili su me,napuhao sam 1.01,dobio kaznu od 2000kn,plus jos onih 80kn i pozdravim se sa vozačkom na 8 dana,ali to nije sve, nakon tih 8 dana nemrem 9 mj. vozit B kategoriju,što mi je stvarno previše jer naravno treba mi auto( kome ne treba )...

Napisao sam prigovor za taj prekršajni nalog,sutra ću ga predat. Pitanje je,smijem li voziti automobil nakon tih 8 dana kad preuzmem vozačku,pa čekam sudski poziv ili i dalje gulim tih 9 mjeseci bez vozačke? Zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nakon tih 8 dana možete normalno voziti.

 

Zaštitna mjera zabrane upravljanja (vjerovatno od nekoliko mjeseci a umanjeno za tih 8 dana) stupa na snagu tek kad se izvrši dostava posebne obavjesti sukladno odredbama Zakona o kaznenom postupku.

 

Moguće su promjene u načinu rada policije, ovisno o odredbama pravilnika o načinu postupanja policije po pitanju tih obavjesti koji je u pripremi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

Ako jeste počinili taj prekršaj, a zapisnik o ispitivanju alkoholiziranosti nema grešku, kao ni postupak policije u svezi upotrebe alkoholnog aerometra, nema baš svrhe nastaviti poricati prekršaj.

 

Tada prekršajnu radnju treba priznati i priložiti dokaze za sve ono što ste naveli kao olakotnu okolnost, a sud će naknadno odlučiti o visini i vrsti kazne.

 

Nije baš pametno svoje protupravno ponašanje opravdavati nekim važnijim razlogom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Treba mi savjet.

Naime osobu zaustave s 1,7 promila. Oduzme joj se vozačka na 8 dana. Koja je najgora kazna koja se može izreći, a koja najblaža? Da li postoji mogućnost da se plati veća novčana kazna umjesto oduzimanja vozačke dozvole na određeni broj mjeseci? Znači treba nam savjet kako ublažiti cijelu situaciju jer je to izvor egzistencije za obitelj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najgora kazna je novčana od 15.000 kuna i zabrana upravljanja od 12 mjeseci.

 

Najblaža kazna je bilo kakva zatvorska uvjetna i bilo kolika zaštitna mjera zabrane upravljanja opet uvjetna.

 

Ne postoji mogućnost iskupljenja većom novčanom kaznom.

 

Treba priložiti dokaze da će izricanje zaštitne mjere dovesti u pitanje egzistenciju cijele obitelji, a ako je uistinu tako jednostavno priložite svoj ugovor o radu kojim dokazujete da ste zaposlen kao vozač upravo one kategorije kojim ste počinili taj prekršaj, priložite svoju PK karticu kojom dokazujete da ste hranitelj svoje brojne obitelji i potvrdu iz porezne o imovinskom stanju da nemate prihoda iz druge imovine.

 

Ako nemate sve te dokaze upitna je vaša tvrdnja o izvoru egzistencije za obitelj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pozdrav svima te bih trazio savjet..zaustavljen sam 22.10.2011. te napuhao 1.36-1.0 znaci pise 1.26. sad cekam da mi dode sudski, a dns mi istice kazna o oduzimanju vozačke dozvole..par pitanja:

1. mogu li ja sutra otići podići vozačku bez obzira ako mi dođe sudski poziv?

2. s obzirom da sam nezaposlen, jedan od roditelja nema stalan posao, ja trazim posao da pripomognem kucnom budzetu, da li bi mogao dobiti kaznu da mi se vozačka oduzme samo na 3mj? (ovo mi je prvi prekršaj ali mladi sam vozač, nemam nikakvih prekršaja dosada niti išta)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1.) DA i mozes normalno voziti..do daljnjega..:/

2.)sto se vozacke tice ovisi ti dosta o sucu kod kojeg ces doci, moj savjet ti je ako radis negdje/studiras da doneses neku potvrdu u kojoj pise da ti je izuzetno potreban auto, reci svakako da pomazes roditeljima, da ti je prvi prekrsaj, da se vise nece dogodit da pijan sjednes u auto,...ugl smisli nesto...

evo ja sam ti imao primjer da je osoba koja je napuhala 1,8 ostala bes bozacke na 3mj., osoba koja je napuhala 0,6 ostala je bez vozacke na 6 mj., a osoba koja je napuhala 1,01 nije ostala bez vozacke.... tako da..good luck :D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovoru :) novo pitanje ..s obzirom da tražim posao, i po struci sam geodetski tehničar, a svi znamo da trenutno za moju struku apsolutno nema novih poslova, no otvorilo se jedno i to na općinskom sudu u VG gdje se traži zemljišnoknjižni referent, te bi se htio prijaviti ali ne mogu s obzirom da se mora donjeti potvrda o nekažnjavanju ili da se nevodi sudski postupak protiv mene..kako bih sad to mogao riješiti? da li mogu tražiti ukinuće kazne kada dobijem pozivi ili sad u ovom trenutku dok još nisam dobio nikakav poziv na sud ili prekršajni nalog ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija