Jump to content

djelomično rješenje - greške suda


kristina22

Preporučene objave

poštovani, ostavinska rasprava započela je prije 2,5 godine utvrđivanjem nasljednika i imovine. to je utvrđeno prije 1,5 godinu (i više), te je dogovoreno od suda da će nas uputiti u parnicu. učesnici ostavine smo ja, moja malodobna kćer i još neki. Nakon toga sutkinja zakazuje raspravu u kojoj traži potvrdu o mjestu stanovanja od nas u roku 15 dana. ok, dajemo. nakon toga sud traži od CZS da imenuje posebnog skrbnika za kćer. ok, sređeno u roku 15 dana. nakon toga sud zakazuje raspravu i traži OIB (to ce biti za par dana). tako vec godinu i pol nakon dogovora da će nas uputiti u parnicu. rasprave traju 3 minute, sutkinja kaže donesi potvrdu, to zapiše i ciao društvo. i onda muk nekoliko mjeseci. smatram da su to nemarnosti - greške suda, pogotovo što je sud morao znati, a ne ja, da ne mogu zastupati moju kćer, vec da to treba CZS. o OIBu i mjestu stanovanja da i ne govorim.

pitanje: da li mogu nešto poduzeti protiv takvog otezanja od strane suda, gubitka vremena suda i nas? mogu li tužiti sutkinju (ovih dana smo dobili novu sutkinju)?

drugo: moja kćer nije sporna u ostavini, svi sudionici se slažu da je ona nasljednica sigurno polovice nasljedstva (to je rješeno nasljednim izjavama prije 2,5 godine).

pitanje: da li i tko postavlja zahtjev za djelomično rješenje ostavine moje malodobne kćeri, i da li sud donosi takva rješenja (u ostavini je stan)? kako da postignem da se ostavina riješi bar za moju kćer? nemam advokata, pravnica u CZS je mlada i ne snalazi se najbolje u tome.

ako netko zna odgovoriti, biti cu mu zahvalna

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija