Jump to content

Presuda zbog ogluhe-neisplata plaća


cigo1

Preporučene objave

Moji Legalisvillci,

kao tužitelj dobio sam presudu općinskog ZBOG OGLUHE tuženika a radi neisplate plaća. Tuženiku je putem oglasne ploće dostavljena radi pisanog odgovora na tužbu prema čl.Zakona o parničnom postupku. U pozivu je tuženik upozoren na pravne posljedice ne davanja odgovora na tužbu.Tužba mu je dostavljena na adresu sjedišta obrta,utvrđene iz Stredišnjeg obrtnog registra. Budući da tuženik nije primio pismena na toj adresi i dostava tužbe nije uspjela,Sud mu je prema ZPP-u dostavio tužbu na oglasnu ploću Suda.Budući da tuženik nije odgovorio na tužbu u danom roku a osnovanost tužbenog zahtjeva proizlazi iz činjenica navedenih u tužbi te priloženih dokaza(ugovor o radu na neodređeno vrijeme, obavijest Državnog inspektorata) te činjencana kojim se temelji tužbeni zahtjev nisu u protivnosti s dokazima koje je sam tužitelj podnio ili s činjenicama koje su opće poznate te ne postoje općepoznate okolnosti iz kjih proizlazi da su tuženika spriječili opravdani razlozi da podnese odgovor na tužbu,donesena je presuda kojom je prihvačen tužbeni zahtjev tužitelja (presuda zbog ogluhe).

Napisan je i naputak o pravnom lijeku (8 dnevni rok za žalbu). Ova presuda može se pobijati zbog bitnih povreda odredaba parničnog postupka ili zbog toga što je izjava o priznanju dana u bitnoj zabludi,ili pod utjecajem prisile ili prijevare prema ZPP-u.

Presuda je dostavljena meni kao tužitelju,tuženiku :smijeh: i POREZNOJ upravi.

 

Mene sad zanima:

1.Kako ću ja doći do svoje LOVE? :namiguje::misli:

2.Kaj će i tko će poduzeti radnje da ja istu dobijem...lovu? (sobzirom da tuženik nebu primil ni presudu jer mu je to u krvi).

3.Kako je moguće da Sud (a ni policija) nemogu pronači,u ovom slučaju tuženika koji ima registriran obrt u RH i koji očito radi ( uzgred mislim da tuženik ima dvojno državljanstvo HR i BiH?

Felixx

tuženik je građevinar! :smijeh::smijeh::smijeh:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Cigo 1

ako se tvoj građevinar ne bude žalio na presudu mislim da moraš angažirati odvjetnika da krene u ovrhu

koliko sam upoznat obvezno popricati sa dobrim odvjetnikom

nadam se da ce ti se javit najveci znalac na ovom forumu i detaljno objasniti sto i kako dalje

gospodine Floki pomozite nasem cigi please

 

pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Morate sada pokrenuti ovrhu, ako Vam tuženik ne želi dobrovoljno platiti. Možete ga nazvati kada presuda postane pravomoćna da vidite je li voljan dobrovoljno platiti. Iako je takvih jako malo, pogotovo onih koje uganjate radi duga, takvi da su htjeli dobrovoljno platiti već bi to učinili. Ne nasjedajte na obećanja o idućim ponedjeljcima, petcima početcima i krajevima tjedna.

 

:D

 

Ako ima kakve imovine u RH na konju ste. Ako nema nikakve imovine, stvari se kompliciraju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tako što ćete kroz neko vrijeme (10tak dana cca od kada ste vi dobili presudu) nazvati sud i pitati je li ta presuda pravomoćna ili je izjavljena žalba.

 

Ako je presuda pravomoćna, imate 10 godina da probate naplatiti dug. Ja bih Vam svakako savjetovao da se čim prije aktivirate oko nekih predradnji kod naplate (provjera imovine i sl), ali možete čekati i pravomoćnost.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u parničnoj kancelariji predmetnog suda provjerite je li podnijeta žalba nakon 45 dana od proteka roka za žalbu zbog dostavljanja žalbe poštom zadnji dan na poštu npr. ako nema žalbe na presudu se stavi klauzula pravomoćnosti i ovršnosti i preostaje ovršni postupak a predlažem provjeriti je li tuženik-dužnik-ovršenik možda vlasnik vozila pa se može tražiti ovrha na vozilu, rok zastare za ovrhu je 10 godina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija