Jump to content

alimentacija-smanjenje


honey

Preporučene objave

Pozdrav svima! Znam da se o ovoj temi mnogo pisalo, ali nigdje nisam pronašla slučaj sličan mome. Moj suprug iz prvog braka ima dvoje djece za koje mu je određena alimentacija u visini cca 35% plaće. Nakon toga dobili smo dijete, a moj suprug ne želi tražiti smanjenje alimentacije na osnovu promijenjenih uvjeta, tako da veliku većinu financijskih troškova oko našeg djeteta snosim sama. On kaže kako bi imao osjećaj da svojoj djeci iz prvog braka otkida od usta, što nije istina, već se taj iznos troši na skupe krpice kćeri tinejdžerica i takve stvari, dok pelene, hranu i ostalo financiram ja! Jedno od rješenja je, naravno, da se rastanem, pa se i za naše dijete počne brinuti na isti način ili da pokušam nešto sama. Imam li ja pravo, kao njegova supruga, tražiti smanjenje i kojim putem? Napominjem da je njegova bivša supruga zaposlena i ima primanja neznatno manja od njega.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Draga gospođo. Razumijem Vašu situaciju, ali i Vi trebate razumjeti Vašega supruga. Isto tako, prilikom stupanja u brak i rođenja djeteta bili ste svjesni činjenice da on već ima dvoje djece o kojima mora skrbiti. A ako su djeca tinejdžeri naravno da se žele i lijepo odjenuti. I sasvim sigurno tih 35% nije dovoljno za sve njihove potrebe, i njihova majka sigurno novčano pridonosi i više! A što se tiče pelena, pa one su za Vaše dijete? I, NE, Vi nemate pravo tražiti smanjenje alimentacije!! Ali razmislite o eventualnom zapošljavanju (ako ne radite)!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Draga gospođo! Naravno da radim. Činjenice da ima dvoje djece bio je svjestan i on, kao što je bila i njegova želja da ima dijete samnom o kojem se treba jednako brinuti kao i o ostalo dvoje i složili smo se da financijski nećemo moći izići na kraj ukoliko ne zatraži smanjenje alimentacije, budući da smo digli kredit za stan koji ZAJEDNIČKI plaćamo, a on je kuću ostavio bivšoj supruzi i njihovoj djeci, dakle stambeno su zbrinuti (kuću u kojoj su živjeli je on naslijedio, a nije stečena u tom braku). Njegovoj djeci ne nedostaje ništa, pored alimentacije, svaki čas im kupuje sve što požele, a njemu je neugodno reći da nema novca i tražiti smanjenje alimentacije koja se mahom troši na krpice s potpisom koje "moraju imati" jer ništa manje nije dovoljno dobro za njih i u stanju su poklonjenu stvar bez odgovarajućeg potpisa na etiketi baciti. Ne pretjerujem, vidjela sam na svoje oči! A sad mi vi pričate da im više od trećine njegove plaće nije dosta! Što da ja kažem djetetu kad me traži nešto? Ja nemem, a nemem ni obavezu sama uzdržavati to dijete, hraniti ga, oblačiti.. Kad dođe jednog dana tražiti novac za školski izlet ili tako nešto, što da mu kažem, ne možeš jer je tata morao kupiti peti par tenisica tvom bratu ili sestri jer su one koje ima prošlogodišnji model, pa ih više ne želi nositi!!!

A te pelene koje spominjete su i za njegovo dijete!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa to je nevjerojatno. Ako plaća 35% za djecu iz prvog braka ostaje mu 65% plaće i Vaša cijela plaća za vašu tročlanu obitelj. I u čemu je sad problem? Jeste li Vi uopće svjesni koliko košta dijete tinejdžerske dobi i to dvoje??!! A ako im pored alimentacije kupi poneku krpicu pa to je njegova dobra volja a ne obveza! A krpice nisu jedino što djeca trebaju. Čini mi se da kod Vas postoji neki dublji problem, a ne samo "krpice s potpisom" i novi model tenisica za njegovu djecu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne, gospođo, mislim da kod Vas postoji neki dublji problem! Budući da ste i sami postavljali neka pitanja na ovom forumu, pretpostavljam da niste pravnik, a postavila sam pitanje pravne prirode, a nisam tražila prodiku o tome kako se ja trebam brinuti sama za jedno dijete, jer moj suprug se već ima za koga brinuti, pa je ovo isključivo moja obaveza! Košta i manje dijete, a ne samo dijete tinejdžerske dobi i nije samo moje, pa je moja obaveza da financiram sve što mu treba, jer on ima SAMO I ISKLJUČIVO obavezu zajednički s bivšom suprugom financirati djecu iz prvog braka, a za ovo je dovoljna moja plaća. Pretpostavljam da se umjesto mene javila neka od bivših supruga sa pričom kako sama financira djecu iz tog braka, a njen bivši suprug financira isključivo djecu iz drugog braka, odmah bi stali u njenu obranu i proglasili dotičnog običnim kriminalcem. Gospođo, hvala na komentarima, budući da odaju neke Vaše frustracije, lijepo Vas molim da se suzdržite od daljnjih. Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

samo vaš suprug može podnijeti tužbu za sniženje uzdržavanja, kojoj mora priložiti odluku kojom mu je određeno prethodno, priložiti ostalu dokumentaciju na temelju koje dokazuje da je došlo do promjenjenih okolnosti (vaš vjenčani list, rodni list vašeg zajedničkog djeteta, podatke o plaći ako se ona promijenila od tada itd. )..

zatražite pomoć odvjetnika da vam to sve skupa pojasni, napiše i podnese tužbu..

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija