Jump to content

e moj narode


grozni

Preporučene objave

Od 1.rujna pazi šta pišeš,slušaš,gledaš i dali te netko gleda i u krevetu.

Ajde dobro kad mi pozli možda budu fer pa stignu prije hitne.

 

Novi zakon: Policija će smjeti tajno ulaziti ljudima u domove

Čeka li nas epidemija buba? Od 1. rujna policija će moći prisluškivati i građane za koje sumnjaju da nelegalno skidaju glazbu s interneta. Sumnjive će pratiti duže

Zadnja izmjena prije 4 sata i 7 minuta Piše: Vilim Cvok

Novi zakon: Policija će smjeti tajno ulaziti ljudima u domove Davor Javorović/PIXSELL Policija će nas moći špijunirati

 

Ovlasti kakve danas ima Uskok početkom rujna, kada na snagu stupa novi Zakon o kaznenom postupku, imat će i policija. Momci u plavom tada će smjeti prisluškivati telefone ili tajno ulaziti u stanove i postavljati mikrofone ili kamere. Smjet će i tajno presretati, prikupljati i snimati računalne podatke, piše Večernji list.

 

- Dobro je da su novim zakonom ispravljeni neki nedostaci starog koji policiji nije davao mogućnost primjene mjera tajnog nadzora u slučajevima sumnje na kaznena djela vezana uz računalni kriminal, dječju pornografiju, i neka djela kaznenog kriminala, smatra Đuro Lubura, stalni sudski vještak za telekomunikaciju, tehniku i metodologiju prisluškivanja. No, novim zakonom MUP dobiva savršen izgovor da prisluškuje bilo koga u državi i to čak i zbog nelegalnog skidanja glazbe ili filma s interneta.

 

- Od 1. rujna znatno se produljuje moguće trajanje tajnog nadzora s maksimalnih sedam na 18 mjeseci za sve nove istrage. Široke ovlasti koje će policija dobiti mogu dovesti do pretjerane uporabe tajnih mjera i uvelike narušiti Ustavom utvrđena prava i slobode građana - smatra Lubura. Ističe kako je najveći problem što ne postoji nikakav neovisan nadzor nad radom policije koja svakom izmjenom zakona dobiva sve veće ovlasti zadiranja u privatnost.

 

- Takav sustav ne smije počivati na osobnom poštenju i manjkavim internim procedurama, smatra Lubura.

 

:-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Objavu obrisao glavni urednik...

 

Zbog učestalog grubog kršenja pravila ovog foruma Boratu je ukinut pristup korisničkom računu. Način komunikacije koji je pokušao provoditi na ovom forumu nije dopušten (kao ni u bilo kojoj civiliziranoj sredini).

 

Tema također zaslužuje lokot....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.
  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija