Jump to content

prijevremeni otkaz u određenom ugovoru o radu


sutke

Preporučene objave

NAIME ZAPOSLILA SAM SE KOD ODREĐENOG PRIVATNIKA KAO ZAMJENA ZA PORODILJNI, PRVOTNI UGOVOR JE BIO NA 1. MJESEC (UGOVOR O9 DIJELU9 DA SE VIDI JER SAM ZA TO ILI NISAM,

 

NARAVNO U TO VRIJEME SAM IM PASALA TE SAM POTPISQALA NOVI UGOVOR NA ODREĐENO NA 3. MJESECA SA ISTEKOM 30.06. - DANAS SAM DOŠLA NA POSAO I ZAMOLJENMA DA PREDAM KLKJUČEVE DA "NISAM SAVLADALA".. ( TO JE BESMISLICA JER JE I ONAJ PRVI UGOVOR O DIJELU POKAZAO DA SAM I VIŠE NEGO SPOSOBNA ZA RAD U TOJ FIRMICI)

1.DA LI POSLODAVAC IMA PRAVO DA MI DA OTKAZ PRIJE ISTEKA TROMJESEĆNOG UGOVORA ( U UGOVORU NEMA NIŠTA NAVEDENO)

 

2. ODRADILA SAM PREKO 40 PRIJEKOVREMENIH SATI.

 

3. KOJA SU MOJA PRAVA- DA LI IMAM PRAVO ODBITI POTPISATI PREKID UGOVORA I IMAM LI PRAVO NA NAKNADU JER JE PREKRŠIO UGOVOR- DA RTADIM DO 30.06.

 

4. JE LI MI PAMETNO OTIĆI NA BOLOVANJE I IMAM LI U TOM SLUČAJU PRAVO NA PLAĆU-POD BOLOVANJEM)- NAPOMINJEM DA NISAM POPISALA NIŠTA, NIKAKAV RASKID- A I KAKAV BI TO RASKID UGTOVORA BIO?

NAŠPOMINJEM U UGOVORU NE STOJI DA SE MOŽE PONIŠTITI U SLUUĆAJU DA NE ZADOVOLJIM , STROGO JE ZADAN DO 30.06.

MOLIM VAS KOJA SU MOJA PRAVNA SREDSTVA PROTIV OVAKVIH NELJUDI.....

 

HVALA VAM PUNO

 

:-?:place::place::place::place::place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema ti pravo dati taj otkaz, tj. jedino ako ima neki poseban razlog. Nemoj to potpisati. Odbij! Ako potpišeš nemaš pravo na nikakvu naknadu jer je to ugovor na određeno, jer da je ugovor na neodređeno imala bi pravo na naknadu, a i otkazni rok ti traje 15 dana i da potpišeš! Ako te bude silio da daš otkaz žali se..samo mi ne pada na pamet kome... HZZ-u npr? to ćeš morati pitati nekog drugog :D

I da, na bolovanje imaš pravo ići samo što ti je plaća onda manja, ali bolje nemoj, radije ostani na poslu i vidi što ti šef ili šefica kaže!

Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako danas nisi ništa potpisala znači da još nisi dobila otkaz, u ponedjeljak dođi normalno na posao...jedino ti može biti problem ako radiš sama u smjeni pa si mu vratila ključ..kako ćeš onda uči? Vjerojatno će ti kolegica raditi, ali svejedno uđi, u suprotnom ako vas radi više samo dođi na posao i radi pa ako ti što reče reci mu da ti nisi potpisala nikakav otkazni ugovor i da otkazni rok inače traje 15 dana!!! te da je ugovor sklopljen do 30. lipnja i da zahtjevaš ostati na poslu. Ukoliko ti se bude protivio i potjera te neznam, da pomoć potražiš od inspektorata ili HZZ-a?! Prije bih rekla od inspektorata, oni su nadležni za to...čak mu možeš reći da ćeš ga tamo tužiti!

 

Ja ti želim svu sreću, a ti u ponedjeljak tu obavijesti kako je prošlo. Baš me zanima što jedno gov** od takvog šefa napravilo! Treba ga tužiti! :palac:

 

Pozdrav :namiguje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Deca kaj je ovo? Niste na placu. Jasmine ne lamentirati o nećemu kaj ne razmeš jer možeš dovesti pitatelja u zabludu.

Sutke.Odgovori idu po tvojim pitanjima ovako:

 

Kao prvo OTKAZ ugovora se ne potpisuje. Otkaz je jednostran akt. Dakle izraz volje jedne strane (u tvom slučaju poslodavca). Otkaz mora biti u pisanoj formi i mora biti OBRAZLOŽEN razlozima zbog kojih je poslodavac donio takovu odluku.

Dakle mi neznamo razloge pa neznamo ni kakav ti je otkaz dao poslodavac. Mogao ti je dati:

-Redoviti otkaz ukoliko je predviđen tvojim ugovorom kaj ti je odgovor na tvoje pitanje br.1

-Izvanredni ukoliko si počinila kakovu tešku povredu radne obveze zbog koje radni odnos više nebi bio moguć.

 

Kaj se tiće pitanja br.2. ako si odradila prekovremene sate oni ti moraju biti i plaćeni. E sad kakavu dokumantaciju imaš ti a kakvu poslodavac vetzano za te sate neznamo ali oni moraju biti iskazani u OBRAČUNU plaće.

 

kaj se tiće pitanja pod 3. ti ne potpisuješ otkaz nego samo primitak istog kaj ne znaći da se sa njim slažeš.

 

Prema onom kaj si ustvrdila otkaz poslodavca je protivan odredbama Zakona o radu te imaš pravo Zahtjeva za zaštitu prava u kojem ćeš tražiti da odradiš svoj ugovor do njegova isteka. Pismeno,na adresu poslodavca sa povratnicom pod prijetnjom obračanja Inspektoratu za radne odnose. Prvo pokušaj sa poslodavcem HLADNE glava dogovoriti mirno riješenje. Objasni mu situaciji pa ako neće tako ićei onda kako sam ti napisao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hej veteranu,

 

Pa hvala i tebi na odgovorima, no nisam sigurna da si sve dobro pročitao

 

u ugovoru nema nikakve klauzule o izvanrednom otkazu, razlog mi je dao telefonski da je to u najbljem interesu firme-nema smisla!

 

nisam ništa potpisala, ugovor je na određeno do 30.06. a nisam ni dobila išta da potpišem. Kakav je onda to otkaz?

 

Šta točno da napravim? (adresu ako imaš)- šta da pišem??

 

još malo informacija molim :misli::misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sutke je napisao:

hej veteranu,

 

Pa hvala i tebi na odgovorima, no nisam sigurna da si sve dobro pročitao

 

u ugovoru nema nikakve klauzule o izvanrednom otkazu, razlog mi je dao telefonski da je to u najbljem interesu firme-nema smisla!

 

nisam ništa potpisala, ugovor je na određeno do 30.06. a nisam ni dobila išta da potpišem. Kakav je onda to otkaz?

 

Šta točno da napravim? (adresu ako imaš)- šta da pišem??

 

još malo informacija molim :misli::misli:

 

Mala TI NE ČITAŠ! Napisao sam dole OTKAZ MORA BITI OBRAZLOŽEN I MORA IMATI PISANU FORMU! Ako toga nije bilo nije bilo ni otkaza! Usmeni otkaz nema pravni učinak!

Ako nije bilo pisanog otkaza i ako ga još nisi primila (potpisala primitak) ti se svaki dan MORAŠ poajaviti na poslu jer postoji realna mogućnost izvanrednog otkazivanja od strane poslodavca radi tvog nedolaska na posao.

 

Ti nerazumiješ ama baš ni slova od radnog prava pa ću ti na PM dat svoj telefon pa me nazovi da ti objkasnim stcari. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jasmina0808 je napisao:

Bože moj, Bože moj... i Sutke što je na kraju bilo kad si došla na posao?

 

jasmina,

savjetovao sam je. Usmeni dogovorsa poslodavcem u kojem je obećao da joj neće otkazati do isteka ugovora i da nemora dolaziti na posao. Završetak tradnog odnosa po pretstanku ugovora o radu sa 30.06. i poslala je istovremeno :palac: Zahtjev za zaštitu prava kako bi spriječila Izvanredni otkaz radi nedolaska na posao. Dakle nema više opasnosti jer je to napravila jučer (ako je).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija