Jump to content

pregled osobnih stvari


borat1

Preporučene objave

Zanima me da li poslodavac ima pravo i u kojoj mjeri provjeravati osobne stvari zaposlenika? Mislim da ima pravo provjerit sadržaj garderobnog ormarića, uz nečiju prisutnost, jer je to kao njihovo vlasništvo. Ali ima li pravo na ulazu ili izlazu provjeravati torbice, vrećice, džepove i sl, ili čak skinuti radnika radi provjere?

Tko i u kojoj mjeri to smije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovisi kojim poslom se bavite i što Vam piše u Ugovoru o radu ili eventualno u Pravilniku o radu firme u kojoj radite. Ako ste potpisali dopuštenje onda smije, ali samo osoba koja je ovlaštena za to.

 

Npr: kada ulazite na Sud normalno je da prođete kroz detektor metala i da ispraznite torbicu, ali to radi osoba koja je za to ovlaštena (zaštitar tj. čuvar).

 

Onaj kojem je savijest čista otvorit će torbicu i doviđenja.

 

Znam da to rade (barem su radili) u jednoj tiskari dnevnih novina zato što su ljudi masovno krali tisak i onda ga prodavali po nižim cijenam od tržišne. Kada se to otkrilo na porti su morali otovriti torbu (naravno ako je za takvo što postajala sumnja). Ali mislim da je to u nijhovom slučaju bilo i regulirano Kolektivnim ugovorom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija