Jump to content

molim pomoć


anitinica

Preporučene objave

POZDRAV!

Otac mi je radio u Italiji kao vozać kamiona, preminuo je na radnom mjestu nakon istovara robe od srčanog udara, imao je 58g. Sve troškove prijevoza i shrane smo snosili sami(obitelj), u njegovoj firmi nam je rečeno da oni nemaju ništa s tim(s troškovima) s obzirom da se to računa kao prirodna smrt a ne posljedica ozljede na radu, kao i da nemamo pravo na neku odštetu. Jedino pravo na njegovu zadnju plaću i odpreminu(u toj firmi je radio nekih 5 mj i imao ugovor na godinu dana), koju ne znaju kako će nam isplatiti, najvjerovatnije da bi tamo napravili također ostavinsku što nama nikako nije povoljno.

Ne znam kakav je zakon u Italii i gdje bi mogla nešto saznati,da li je to sve tako kako su nam rekli... tražila sam malo po internetu ali ništa :place:

A tata je također imao status branitelja, da li bi možda po tom pitanju imali neka prava za snošenje troškova, čuli smo da imamo pravo na povrat novca u iznosu pola troška prijevoza samo kroz RH(od Bregane do VK)?

Svaki savjet i pomoć je dobro došla...hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko je pokojni bio u radnom odnosu u Republici Hrvatskoj tada je stvar bitno drugačija od one ako je bio u radnom odnosu u talijanskoj firmi, tak da moraš nam prvo to reći pa ćemo onda dalje, zapravo ukoliko je bio u talijanskoj firmi tada budeš odgovor morao potražiti negdje drugdje, vjerojatno kod talijanske kase, a u ovom drugom slučaju potrebno je bez obzira na gore rečeno tražiti od poslodavca da taj slučaj prijavi kao ozljedu na radu u Hrvatskoj, a kako će to završtiti, hoće li tako nešto biti priznato ili ne (a po meni trebalo bi biti po samoj sili zakona) veće budeš vidio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija