Jump to content

HZZO opomena


rio137

Preporučene objave

Dakle, sklopio sam ugovor sa HZZO za dopunsko 2009. i odmah platio cijelu godinu unaprijed.

 

Nakon toga više nisam plaćao, s obzirom da mi je osiguranje isteklo.

 

Sada mi dolazi opomena za godinu i pol neplaćenog dopunskog HZZO.

 

U međuvremenu NISAM dobio nikakvu NOVU iskaznicu, policu, uplatnicu, opomenu, rješenje ili bilo što slično, a oni su sami čak 2 puta produživali osiguranje.

 

U polici piše da je prava iz dopunskog zdravstvenog osiguranja ostvarujem putem važeće iskaznice, koju mi nikad nisu uručili. Da ne spominjem uplatnice, pravovremene opomene i sl. Nikakav dokument nisam primio.

 

Cijelo vrijeme sam mislio da nemam dopunsko.

 

Znam da su vjerojatno imali pravo automatski produžiti, jer ja nisam pismeno raskinuo, međutim zanima me na koji način sam ja bez iskaznice i police mogao ostvarivati prava? Da li su je uručili, kome i kad? O tome moraju imati dokaze?

 

Zanima me otkud sam mogao znati podatke o uplatnim računima, pozivima na broj i slično, ako mi nikakav dokument nisu poslali.

 

U toj staroj polici piše da Zavod neće produžiti osiguranje onome tko je dužan, a meni su ga oni sami produžili u 2011., iako nisam ni lipe platio u 2010 ?!

 

Čak i ako platim dug, namjeravam osporavati ovo razdoblje za koje sam dužan, a nisam mogao koristiti prava iz osiguranja, s obzirom da mi ništa od dokumenata nije uručeno.

 

Kakve osnove imam?

 

Savjeti?

 

Hvala..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I ja bi se nadovezala na ovaj post, jer imam isti problem...

Naime sklopila sam policu dopunskog osiguranja 2009 godine, i platila cijelu godinu... Poslala sam novi zahtjev za novo dopunsko u 2010 i dobila sam karticu, no zbog financijske situacije kakva vlada nisam uplatila ni jednu ratu... i samim time sam smatrala da mi kartica nije ni aktivirana... nakon godinu i pol dobivam doma opomenu da moram platiti 17 mjeseci duga (sami su si produžili i u 2011 iako nisam platila ni jednu ratu za 2010 godinu) što je suma od 2500 kn.... Citala sam malo opce uvijete i tamo stoji članak XIII odustanak od ugovora, gdje piše "Ugovaratelj može odustati od ugovora do početka osiguranja, pod uvijetom da nije uplatio dospjelu premiju".

Kako nisam uplatila niti jednu ratu... i nisam dobila nikada nikakvu opomenu do sada.... zanima me da li im moram platiti predmetni dug?!

Hvala Vam na informaciji...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ista stvar i kod mene, ugovorio sam 2009. godine, platio 3 rate i onda prešao na Croatia osiguranje s obzirom da smo u firmi dobili puno povoljniju ponudu. Znači nisam platio, računao sam dobit ću opomenu ili nešto za tu godinu i to je to. No oni su sami produžili ugovor bez mog znanja i 2010. i 2011. Nisam dobio ni karticu ni obavijest ni opomenu za 09./10./11. i sad kao moram platiti 2000 kuna. Pa da sam dobio bilo što na vrijeme (u roku od 60 dana kako stoji na njihovoj stranici) platio bih/otkazao odmah kad bi iznos bio 100-200 kuna, a ne 2000 kn. Ima li načina da se ovo ospori?

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moj slučaj jako sličan kao i Vas ostalih bio jutros u HZZO otkazao postojeću policu(koju su oni sami produžili što mogu prema ugovoru, točka 14 ,poleđina ugovora sitna slova)i prešao na oslobađanje po censusu. I ja se pitam dali možemo išta pravno osporavati jer nism više od 1,5 godine dobio nikakvu obavijest,opomenu a uz to su mi kao višemjesečnom dužniku produžili ugovor to je pitanje za pravne stručnjake pa molim brzi odgovor!?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovako, Ugovori koje potpisujemo nas obvezuju.

Ako ne želite neki ugovorni odnos, morate ga raskinuti, u roku i na način kako smo ugovorom uredili.

 

Primjerice, kad zaključimo ugovor o radu, očekujemo da nam poslodavac svaki mjesec isplaćuje plaću, a ne da ga mi opominjemo, šaljemo uplatnice i slično.

 

Isto vam je sa svim drugim ugovorima. Sklopimo ugovor sa nekom telefonskom kompanijom, na primjerice 2 godine, i on je obvezujući za to vrijeme i moramo plaćati ugovorenu pretplatu.....

 

Tako da, ukoliko ne želite policu, savjetujem svima, da što prije raskinete ugovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija