Jump to content

Dopunsko zdravstveno osiguranje - opomena


AMRadman

Preporučene objave

Pozdrav,

da se prvo predstavim.

Ja sam Albert - Marijo Radman i trenutačno živim u Zadru (okolici) i imam problem sa dopunskim zdravstvenim osiguranjem.

 

Kada sam završio školu i prilikom prve prijave na burzu rada,prijavio sam se na socijalno (zdravstveno) i odmah sam dobio BESPLATNO dopunsko osiguranje jer je još tada zakon pokrivao da nezaposleni imaju besplatno.

Kada sam se zaposlio izgubio sam to besplatno ali sam ja uzeo dopunsko da plaćam.Ugovor je sklopljen 18.10.2009 i trajao je do 18.10.2010 - plaćanje je išlo preko trajnog naloga banke koji je završavao kada i osiguranje 18.10.2010.

 

U međuvremenu sam izgubio posao i prijavio se na burzu rada i zdravstveno 15.09.2010 s tim da sam platio 9 i 10 mjesec koji su mi jos preostali.

 

Ja sam smatrao da ce se automatski ukinuti i dopunsko zbog toga sto sam ostao bez posla,i da vise necu imati problema.

Ali su nasa draga gospoda izmislila da i nezaposleni moraju placati dopunsko tako da su oni meni produžili dopunsko osiguranje (shvatio sam da ako ti na kartici ne pise do kad vrijedi nego samo OD KAD da oni rade kako oce) bez ikakve pisane informacije o tome.

 

Sada mi dolazi 580 kn da moram platiti - dali ima pravnog načina da se ovo izbjegne :-D

 

Štos je još u tome da sam prije cirka mjesec - dva bio u bolnici na vađenju špene iz oka i njima nije pisalo da imam dopunsko osiguranje i morao sam platiti 25 kn...

 

Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema uopće sumnje da su čestim promjenama u tom sustavu osiguranja moguće ovakve situacije, to je nažalost naša realnost ne samo u ovoj vrsti regulative već i u brojnim drugim područjima, no to može biti razlog za nekakvu našu ogorčenost i protest no ne i razlog nepostojanja pravne osnove za naplatu te razlike koja ti sad dolazi na naplatu, naime kako i sam navodiš takvo se osiguranje ne ograničava već isto treba otkazati prema općim uvjetima osiguranja ili biti otkazano na za to propisan pismen način.

 

Tako da, ukoliko polica nije otkazana a imaš karticu koja vrijedi od, kak veliš, ne vidim pravno utemeljenog razloga zbog kojeg bi mogao pobijati taj ugovor.

 

Što se tiče ovih plaćenih 25,oo kn, taj iznos možeš potraživati, odnosno za isti umanjiti dug po polici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija