Jump to content

Neplaćanje kazne, prigovor


blesan

Preporučene objave

Prije godinu dana me je policija legitimirala te, pošto sam se koristio neispravnom osobnom (prepolovljena i zalijepljena selotejpom), dala kaznu u iznosu od 3.000 kn.

U zapisniku je napisano da je bila redovna legitimacija, makar sam počinio prekršaj protiv javnog reda i mira.

A sada, moj problem je to što sam u zakonskom roku priložio prigovor odgovarajućoj PP a do dana današnjeg nisam dobio nikakvo rješenje niti poziv u vezi tog. Hvata me strah da me ne bi poslali na zatvorsko izdržavanje kazne. Otegnuta okolnost (bar u mojoj glavi) je to što sam prigovor poslao poštom, zadnji ili predzadnji dan kada je u zakonskim okvirima dopušteno, i bio je petak, kraj tjedna. Što mogu očekivati?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači prigovor nije pravodobno predan.

 

Trenutno vam je kazna u poreznoj gdje će vam se naplatiti ovrhom na povrat poreza.

 

Ako ste jedan od onih koji nema nikakva povrata od države (kao i ja), slijedi vraćanje predmeta iz porezne u policiju, policija traži od suda zamjenu za zatvorsku kaznu, sud vas obavjesti o tome poštom ili oglašavanjem na oglasnu ploču suda i za mjesec dana eto policije sa dovedbenim nalogom od 12-14 dana zatvora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Vam na odgovorima. Moram priznat da ste me dobro prepali. Što sad, i dali mogu, preventivno napraviti? Nisam u sustavu poreza, imam 20 godina. I nisam imao iskustva u tome pa sam i slao običnom poštom. Koliko se sjećam da sam slao. Mogu li još išta napraviti ili moram doslovno čekat da me pošalju u zatvor?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija