Jump to content

požurnica_upis vlasništva


Tanja_Ta

Preporučene objave

Krajem listopada 2010. sam kupila stan i do danas nisam dobila vlasnički list.

Kad sam "svoj" broj ukucala na stanici od zemljišno knjižnog odjela piše da je" u radu". Onda sam zvala agenciju koja mi je riješavala papire vezane za kredit(banka je vlasnik stana narednih 15.god). i rečeno mi je da oni tamo riješavaju najprije one slučajeve ljudi koji ili prodaju ili kupuju stan pa im podhitno treba taj papir, a budući da je moj stan pod teretom banke i to će se riještiti al" s vremenom".

Na kraju sam zvala zemljišnoknjiž. odjel i gospođa je rekla da mogu pisati požurnicu jer oni imaju veliku gužvu. Da je sve ok s moje strane sta se papirologije tiče, al da je kod njih gužva.

Dal da pišem požurnicu il šta ?

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uglavnom su vam sve rekli.

Ako ste sigurni da je sa 'papirima' sve u redu (ima li zgrada uporabnu?) , i ako nemate nekih drugih potreba da dokazujete vlasništvo (npr. nesuglasice među suvlasnicima zgrade), jednostavnije je ne činiti ništa.

Ako pak imate vremena potrošiti jedno prijepodne kada sudac prima požurnice...

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zgrada je iz '71 godine. Sopot.

 

Meni nije problem napisati požurnicu i poslati, samo neznam dal bi se time išta ubrzalo tj. dal ima smisla to pisati kad će se to "već riješiti". Nejasno mi je zašto im treba toliko dugo. (na forumu sam pročitala da netko čeka vlasnički list već 7.godina).

Kad sam upisivala brojeve u zemljišn.većina pise"riješeno","upisano", a datumi su puno mlađi od mojeg, a moj je "u radu".

 

 

hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije nikakav problem, na broj spisa Z-

napišite požurnicu i urudžbirajte je u uredovno vrijeme za stranke - mislim od 8-12 h (ili ako Vam se ne da ići do gruntovnice, pošaljite preporučenom pošiljkom, sa povratnicom)

Činjenica je da oni imaju jako puno predmeta, ali je i činjenica da se brže rješavaju predmeti onih koji pokazuju interes i potrebu za bržim rješavanjem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija