Jump to content

savjet


losted_15

Preporučene objave

eee ljudi, nova sam na forumu, registrirala sam se jer znam iz prijašnjeg iskustva da se ovdje stvarno mogu naći korisni savjeti :-)

 

moj problem je slijedeći: rješavam papire oko kredita i prikupila sam već dosta toga (pa čak i one koji bi prodavatelji kuće koju kupujemo trebali)i sva vesela dođem s papirima u banku kad :-? bankar mi veli da se sa zk izvatka obavezno mora maknuti hipoteka nad tom kućom koje više nema ali je upisana!! i to baš kod moje banke je hipoteka! e, postoji i problem doživotne služnosti isto na zk izvatku, a upisane su osobe preminule prije više od 30 godina!!! eee sad, naravno, to bih trebala prepustiti prodavateljima, ali pošto žive u srbiji, imaju obaveza, stari su i malo.... :misli: odlučila sam ja to srediti jer da njih čekam to bi trajaloooooo... puno duže..

 

i kaj da sad ja radim?? dal ja uopće mogu u banci dobiti to brisovno očitovanje, dali se to stvarno treba ovjeriti kod j.b i kolko to košta?? (dosad sam potrošila novca već podosta, a tek smo na pola puta :zao: ) i kaj da radim s tim pravom služnosti, da donesem u gruntovnicu smrtni list??? :-D

 

molim vas pomozite, stvarno mi je hitnooooo!!! hvala unaprijed :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bilo bi vam najbolje angažirati odvjetnika, kojem prodavatelji mogu dati punomoć da riješi upis brisanja hipoteke i upis brisanja prava služnosti (radi se o osobnoj služnosti ?)

 

Vi eventualno možete ishoditi brisovno očitovanje u banci

(ovjera 1 potpisa 46,90 kn, a na brisovnim očitovanjima od banke ih ima obično dva to vam je onda 93,80 kn, sa jednom ovjerenom kopijom dođe oko 120 kn)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa zapravo je sve bilo puno jednostavnije što me veoma iznenadilo jer sam dosad već navikla na komplikacije s tim papirima..

 

Što se tiče prava služnosti (osobne) bilo je dovoljno donjeti na gruntovnicu smrtne listove osoba na koje je pravo glasilo, popuniti zahtjev, naravno - platiti i taj problem je riješen. :-)

 

a što se tiče brisovnog očitovanja... e tu je već bilo malih problema... ali u banci su bili srdačni i razumni pa je bilo dovoljno faxirano odobrenje vlasnice nekretnine da pristaje da ja ispunim zahtjev i dobijem rješenje za brisovno očitovanje.. donijela sam još posjedovni list u koji je upisan sadašnji vlasnik, OIB istog, platila sam 88,08 kn i sad čekam rješenje, rekli su drugi tjedan.. sad bi to rješenje trebalo ovjeriti kod j.b? :-? to mi nisu rekli u banci... :vrti:

 

kad dobijemo rješenje, pokrećemo postupak procjene...

ima tko kakvih iskustva oko toga?

nama za kupnju treba 15.000 eura, ali jako bi nam dobro došlo još kojih 5 da to sredimo (kuća nema kupaone, samo wc)rekli su u banci da se da dogovoriti sa procjeniteljem za još par tisuća ali da to ovi u Zg-u znaju smanjiti ako vrše kontrolu... Jel zna tko kak ti procjenitelji obično 'odobravaju kredite', velim tak jer nama sve ovisi o toj procjeni, tolko dobivamo kredita, tj.dal procjenjuju nekretnine na više ili manje od potrebnog iznosa u praksi... Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija