hopez objavljeno: 12. lipanj 2011. Dijeli objavljeno: 12. lipanj 2011. Molim Vas da mi odgovorite može li se nakon nekoliko godina pobiti darovni ugovor i zašto? Imam starog ujaka kojem bi ja na svoje ime digla kredit i dala novce a on bi meni darovnim ugovorom darovao stan. Interesira me da li on može taj ugovor poslije pobijati? Zahvaljujem Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 12. lipanj 2011. Dijeli odgovoreno: 12. lipanj 2011. samo ako si se posvađala sa pameću (daš svoj novac za darovni ugovor?). digneš kredit novac daš ujaku uz ugovor o vračanju(na godinu dana prvu godinu bez kamata a kasnije zakonske zatezne kamate) i fiduciji na stan. na prenos vlasništva radi osiguranja tražbine (fiducija )nema poreza na promet. stan prepišeš na sebe dok ujak nevrati novac. ako nasljednici traže nasljedstvo prvo trebaju vratiti posuđeni novac uvečan, za zakonske kamate. ako niko ne vrati dug zadržavaš stan. ili napraviti kupoprodajni ugovor (to je najsigurnije) u zakonskom roku ,sklapanje ugovora ,prijaviš poreznoj upravi radi određivanja poreza na nekretnine (5%) ujak nastavi koristiti stan (zbog čega je cijena stana manja) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
hopez odgovoreno: 13. lipanj 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 13. lipanj 2011. Hvala puno na odgovoru sklopit ću onda kupoprodajni ugovor. Zahvaljujem Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.