Jump to content

Opskrbnina


barbana

Preporučene objave

Poštovani,

molim Vas što da napravim? Dobio sam rješenje od RH Ureda državne uprave -Službe za društvene djelatnosti zagrebačke županije rješenje o pravu na opskrbninu (kao nezaposlen hrvatski branitelj)u iznosu 13,48 kuna,da 13,48 kuna.U obrazloženju stoji "Iznos ospkrbnine određen je temeljem članka 91. st.3. Zakona kao razlika između osnovice za određivanje prava na opskrbninu u iznosu od 1.097,58 kn i prosječnog mjesečnog prihoda ostvareno u prethodnoj godini u iznosu od 1.084,10 kn.

S tim da sam radio 1. mj. u 2010. i primio 4.609.20 kn, a 8.400,00 sam primio kao naknadu zavoda za zapošljavanje.

Zanima me dal smiju ulaziti naknade u taj prosijek?

Još mi traje žalbeni rok, pa Vas molim što da napišem u obrzloženju, i kome da se obratim i kako da dođem do nekih sredstava za život,jer sam nezaposlen,sam,na burzi.

Unaprijed se zahvaljujem.

 

Barbana

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Ako ste stvarno dobili rješenje na taj iznos u postupku revizije to rješenje će biti poništeno jer ste s prihodima koje ste naveli da ste imali u prošloj godini prešli cenzus za ostvarivanje prava na opskrbninu, te je vaš zahtjev za ostvarivanje prava na opskrbninu trebao biti odbijen, nažalost.

 

članak 88 Zakona

5. da oni i članovi njihove obitelji u kućanstvu nemaju ukupno druge redovite novčane prihode mjesečno po članu kućanstva veće od 30% od utvrđene proračunske osnovice u Republici Hrvatskoj.

 

što vam sada iznosi oko cca 996 kn (nisam sigurna u točan iznos) a vi ste naveli da je vaš mjesćni prihod u prošloj godini bio nešto više od 1000,00 kn znaći prelazite cenzus i nemate pravona opskrbninu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija