Jump to content

radna knjižica i odjava


lada

Preporučene objave

Potpisala sam ugovora o radu na određeno vrijeme sa završetkom 15.6.2011. Još mi nije vračena radna knjižica niti odjave sa pričom da su su predani zahtjevi 16.6. za odjavu na mirovinskom i zdravstvenom i da je postupak u tijeku. Interesira me u kojem zakonskom roku mi je poslodavac dužan dati dokumentaciju. Da li sam dužna potpisati neku vrstu otkaza ugovora o radu s obzirom da je to istek ugovora na određeno?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ugovor o radu na određeno vrijeme je istekao - dakle ne može vam biti uručena odluka o otkazu. Ozbiljni poslodavci prilikom predaje zaključene radne knjižice i ostalih osobnih dokumenata (original svjedodžbe, PK kartica i sl.) traže da im radnik potpiše primitak istog i uz to daju obavijest o prestanku ugovora o radu koja na zavodu za zapošljavanje služi kao dokaz da radni odnos nije prestao krivnjom radnika.

Što se tiče roka za zaključenje i odjavu na zavodima za mirovinsko i zdravstveno, sad je taj rok 8 dana i to kalendarskih. Cijeli postupak ima tijek u trajanju od nekoliko minuta po svakom zavodu, ako izuzmemo eventualno čekanje u redu, pa ne znam koji je to postupak "u tijeku" kod vašeg poslodavca. Ako vam kroz dan-dva ne uruči ovo što sam opisala, pisanim putem s povratnicom zatražite svoje dokumente pod prijetnjom prijave inspekciji rada.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na detaljnom odgovoru. Rečeno mi je u firmi da odjavljuju više radnika pa je procedura sporija, da su zahtjevi za odjavu predani 16.6. Provjerila sam u mirovinskom i zdravstevnom ništa nije zaprimljeno i ne vidim razlog zašto me muljaju.. Kada sam pitala da mi odmah barem daju radnu knjižicu pitali su me što če mi?? Strasno, s tim više što je to jedan od najjačih arhitektonskih projektih ureda u Zagrebu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija