Jump to content

Zanimljivo!!


Damir-ba

Preporučene objave

U nedjelju ujutro oko 8:10 imali smo party, pokucala nam je policija, svi smo morali izaći. Prijatelj, koji je inače student prava, 3. godina, rekao im je kako ne znaju raditi svoj posao. Oni su ga počeli privoditi pod optužbom zbog prekršaja vrijeđanja službene osobe na dužnosti, ja sam uzeo mobitel i počeo slikavati njihovo brutalno privođenje jadnog momka, nakon čega su i mene priveli navodeći da je zbog snimanja službene osobe na dužnosti.

 

U policijskoj postaji smo morali stat uza zid i isprazniti džepove, kako je prijatelj odbio to uraditi dobio je par udaraca u glavu i onda je naravno ispraznio džepove, te su nas odveli u pritvor.

 

Nakon 12 sati u nehigijenskim uvijetima pritvora, bez vode i hrane, pustili su nas oko 8 sati, dajući nam zapisnik u kojem piše da smo odbili ispitivanje i da smo odbili potpisati zapisnik. Također piše da su započeli ispitivanje u 8:10 a završili u 8:25 na adresi policijske uprave s uređajem 7410 Drager, kojega ja nisam uopće vidio a ni prijatelj.

Još pri dnu piše da smo imali nerazgovjetan govor, teturanje i zadah.

U zapisniku je pisalo da sam počinio prekršaj iz čl.13 zakona o prekršaju protiv javnog reda i mira, dakle nije ono što mi je policajac rekao kad me je privodio.

A prijatelju piše čl.13 i 17. zakona o prekršaju protiv javnog reda i mira.

 

Sada ne znam što nam je činiti budući da mislim da smo bezveze bili u pritvoru. Ako netko ima nekakav stručni savijet dobro bi mi došao.Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čekati poziv na sud.

 

Ne treba odvjetnik budući da je taj prijatelj dovoljno pametan za sve, pa i za policiju.

 

Treba dobro razmisliti kakve izjave će od vaše strane izaći u javnost da se ne prekorače granice počinjenja kaznenog djela.

 

U slučaju da vas proglase krivim ovaj ružan događaj ostaje u prekršajnoj evidenciji naredne 3 godine nakon pravomoćnosti, plaćanja odnosno izdržavanja kazne, te ukoliko prijatelj student nema nekog od rodbine da mu da posao, teško da će ga itko pametan zaposliti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ali oni su mene privodili pod prekršajem snimanja policajca, a kasnije su u zapisniku stavili da su me priveli zbog počinjenja prekršaja iz čl.13 o javnom redu i miru koji govori o tuči, svađi ili vikanju na javnom mjestu a nisam ništa od toga počinio, samo sam ga slikao.

 

I druga stvar je to što su nas držali u pritvoru 12 sati, naravno to imaju pravo prema čl. 137. zakona o prekršaju, samo ukoliko smo pod utjecajem alkohola i opojnih droga.

Oni nas uopće nisu testirali a pritvorili su nas, tako da mislim da su nas neosnovano držali u pritvoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Damir-ba je napisao:

U nedjelju ujutro oko 8:10 imali smo party, pokucala nam je policija,

 

Ako netko ima nekakav stručni savijet dobro bi mi došao.

 

A policija nije dolazila i prije, u toku noći?

Ili su dolazili i opominjali, ili su imali pametnijeg posla, ili imate jako tolerantne susjede koji su mislili da ćete se ipak razići prije jutra.

Pa što su policajci trebali napraviti?

Što bi ti napravio da si policajac? Dođeš napraviti reda jer pijano društvo cijelu noć maltretira susjede, a onda pijani nadobudni mladići počnu prkositi i vrijeđati?

 

Savjet?

Kad si pijan i radiš prekršaje, nemoj se još i svađati sa policijom.

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija