Jump to content

slobodni dani za rođenje djeteta


kikica2

Preporučene objave

Osnovna škola nije državna nego javna služba i prava su regulirana TKU za javne službe i KU za osnovne škole. Ovaj zadnji za rođenje djeteta predviđa 5 radnih dana, ali vaša tvrdnja da suprug nakon korištenja godišnjeg odmora tijekom kojeg ćete vi roditi može nastaviti sa plaćenim dopustom - ne stoji.

Naime, plaćeni dopust predviđen je ZOR-om, a razrađen u detalje po svrhama kolektivnim ugovorima i pravilnicima za slučaj prijeke potrebe koje radnici imaju - na primjer rođenje potomka, smrtni slučaj, vlastita izobrazba i edukacija i slično. Plaćeni dopust za predviđene svrhe odobrava ravnatelj škole na temelju pisanog zahtjeva radnika i to u vrijeme kad se činjenica za koju se traži plaćeni dopust događa. Jedino moguće "prebacivanje dana" za kasnije razdoblje odnosi se na slučajeve davanja krvi - kad se dogodi da kolektiv grupno dobrovoljno daruje krv, nemoguće je da slijedeća dva dana nijedan učitelj ne dođe na posao. Članak 55. KU za osnovne škole kaže da se godišnji odmor može prekinuti zahtjevom za plećeni dopust i nakon toga nastaviti GO, ali što ćete s tim dobiti - suprug ionako mora započeti školsku godinu kao i svi drugi, jer Uprava za financije baš i ne želi plaćati ovakve slučajeve da se za vašeg supruga početkom nastavne godine uzima zamjena jer je izveo opisani manevar. Osim toga, u ljetnim mjesecima su i ravnatelj i tajnik na GO - tko će donijeti opisane odluke i tko će ih napisati?

Neka se prava naprosto ne mogu konzumirati i tako je i s vašim slučajem - suprug će sticajem okolnosti biti na godišnjem odmoru i fizički će biti uz vas, a ne na poslu. Želim vam rođenje živa i zdrava djeteta i bezbolan porod, sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija