Jump to content

godišnji nakon porodiljnog


sill

Preporučene objave

Trebam pomoć!

 

13.1.2009. godine sam otišla na komplikacije u trudnoći

nakon iskorištenog porodiljnog i rodiljskog dopusta 18.9.2010.

komisija mi odobrava dopust za njegu djeteta s težim smetnjama u razvoju koji sam prekinula 16.6.2011.

Radim u osnovnoj školi i po zakonu nakon porodiljnog i rodiljskog dopusta imam pravo na stari godišnji odmor i regres za njega.

 

Problem nastaje kod toga što mi na poslu tvrde da nemam pravo na stari godišnji, jer dopust za njegu djeteta s težim smetnjama u razvoju ne tumače kao produženi porodiljni dopust, već kao bolovanje.

 

Nije mi jasno kako može biti bolovanje ako sam primala naknadu od hzzo-a 2260 kn, a ne 100% plaće koje se dobiva za bolovanje za dijete do 3 godine

 

Zakon o rodiljnim i roditeljskim potporama govori o nama, roditeljima s takvom djecom - znači i mi smo dio sustava porodiljnog i rodiljskog dopusta - bar se meni to tako čini.

 

U sindikatu mi kažu ako je to porodiljni i rodiljski dopust imam pravo, a ako je bolovanje nemam, onda kasnije mi vele da to nije ni jedno ni drugo već da je to dopust

 

Molim ako neko zna u koju kategoriju spadam

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Spadaš u kategoriju korisnica Prava zaposlenog roditelja ili samozaposlenog roditelja djeteta s težim smetnjama u razvoju s pravom na novčanu naknadu, dakle u tu posebno Zakonom uređenu kategoriju koja nije ni bolovanje ni rodiljni ni nešto treće i umjesto da ovi lutaju kao što čine trebali bi se odrediti prema tom pitanju a ne ga uspoređivati s nečim što veze jedno s drugim nema. U svakom slučaju ne vidim razloga zbog čega ne bi inzisitrala na tome što navodiš i u svakom slučaju traži pismeno obrazloženje eventualno negativnog odgovora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija