Jump to content

isplata pomoći za smrt roditelja


ivololaribar

Preporučene objave

  • 2 tjedna kasnije...

čl.6.st.3 Zakona o radu

propisi o zaštiti zdravlja i sigurnosti na radu, kolektivni ugovor i pravilnik o radu moraju se na prikladan način učiniti dostupnim radnicima.

-pošaljite zahtjev za zaštitu pravu i u njemu tražite da vam omoguće uvid u pravilnik o radu i kolektivni ugovor.preporučeno s povratnicom.

-i napišite da ukoliko ne udovolje vašem zahtjevu da ćete se obratiti inspekciji i sudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala puno na savjetu. Danas sam kontaktirala pravnika u firmi koji mi je rekao da je moj ugovor o radu istekao na dan smrti mog oca, odnosno da ja više nisam bila zaposlenik firme u to vrijeme. Pošto sam mu objasnila da to nije točno, tj. da sam ja taj dan još bila prijavljena i odradila ga, rekao je neka dostavim zahtjev za isplatu i smrtni list oca. Svatko priča svoju "priču" o tome tko ima pravo na taj novac. Nažalost, uz svu žalost zbog smrti bližnjega birokracija nas prisiljava da nam pokojnik, da tako kažem padne u drugi plan. Navodno da isplatu i visinu isplate tog novca odobrava Uprava firme, pa mislim da onda moram biti upoznata s kriterijima po kojima se odobrava ili ne odobrava. Inače, sve radim napismeno, tako da imam neke "dokaze" zlu ne trebalo. Hvala još jednom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Pozdrav! Pošto još uvijek tapkam u mraku u vezi prava isplate pomoći za smrt roditelja, molim Vas ako netko može dati pravni savjet: naime, u firmi sam bila zaposlena na određeno od 01.06. - 30.06. Zadnji radni dan bio mi je 30.06., a smjenu tog dana sam i odradila. Kad sam došla s posla javili su iz bolnice da mi je preminuo otac (30.06.). Zahtjev za isplatu pomoći za smrt roditelja u firmi sam podnijela 13.07. Do sad nisam dobila pismeni odgovor, a u tel. kontaktu najprije su naveli da nemam pravo na novac jer da ja 30.06. znači na dan smrti oca, nisam više bila zaposlena u toj firmi, a sad opet (telefonski) da nemam pravo jer nisam bila zaposlena u firmi na dan kad sam podnijela zahtjev (13.07.). Pošto smatram da sam na neki način zakinuta za neka prava molim Vas ako tko može nek mi odgovori da li je pravno gledano firma u pravu. Hvala. :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija