Jump to content

pravo na odštetu


tomosk

Preporučene objave

Poštovani!

Radi se o sljedećem. Prije mjesec dana sam imao prometnu nezgodu sa motociklom. U mojem desnom zavoju iz suprotnog smijera mi je naletio automobil po svojoj lijevoj traci odnosno po mojoj traci(laički rečeno:presjeko je zavoj). Da bi izbjegao frontalni sudar skrenuo sam u bankinu udario u rupu i pao na asvalt te se zaustavio klizeći nakon nekih 10 metara. Prilikom pada sam slomio gležanj i dobio razne oguljotine po rukama i koljenima. U bolnici sam operiran i sad se oporavljam. Naime vozač automobila se nije zaustavio ali su oćevici vidjeli boju i marku vozila ali ne i registarske oznake. Plicija do danas nije našla krivca,a sumnjam uopće dali i hoće.

Dakle moje pitanje je dali ja imam pravo na odštetu iako policija ne pronađe krivca i koji su mi daljni koraci koje bi trebao učiniti? Napominjem da nisam bio pod utjecajem alkohola i da je motocikl bio ispravan i registriran.

 

Unaprijed se zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

imate pravo na odštetu i to imovinsku i neimovinsku, a u vašem slučaju s obzirom da se ne zna krivac pa samim time niti osiguravateljsko društvo krivca tj. vozača koji je pobjegao, imate pravo na odštetu od HUO - Hrvatski ured za osiguranje, Zagreb.

 

Međutim, vaš problem će biti utvrditi tko je kriv. Vi samo tvrdite da vam je nepoznati vozač oduzeo prednost, svjedoka, dokaza očito nema... Dakle, osiguranje će reći da ste sami pali. Treba vidjeti zapisnik o očevidu od Policije.. uglavnom, bit će teško....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija