Jump to content

troškovi postupka u slučaju obustave postupka


Sirena25

Preporučene objave

Ovršenik ima dug prema jednom mobilnom operateru i 13.6. ga je dobrovoljno platio u iznosu od 1700 kn(nije dobio rješenje o ovrsi). OvrhovoditeljA zastupa jedno odvjetničko društvo koje je djelatnica ovrhovoditelja kontaktirala kad je ovršenik htio platiti . Ovršenik je platio račun u pošti u iznosu od 1700 kn.

 

15.7. OVRŠENIK JE NA KUĆNU ADRESU PRIMIO RJEŠENJE O OVRSI s datumom donošenja od 9.6.,a prijedlog je primljen u u javnobilježnički ured 6.6.

Zanima me da li ovršenik u ovom slučaju ima pravo na povrat troškova od 700 kn budući da je platio dug sa troškovima postupka odvjetnika,ovrhovoditelja i javnog bilježnika prije primitka donošenja rješenja o ovrsi? Npr. nije bilo potrebe za dostavom rješenja niti do izdavanja potvrde pravomoćnosti (do koje bi trebalo doći nakon 8 dana od dostave rješenja).

 

I da li je doovljno da ovršenik kontaktira ovrhovoditelja da obustavi obustavak-jer očito ovrhovoditelj to nije učinio kad je ovršenik platio (13.6.). ili je potrebno da ovršenik šalje prigovor javnom bilježniku koji će predmet dalje prosljediti na sud?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija