Jump to content

Izmjene vlasnika motocika i neodjavljivanje


gsxrsoma

Preporučene objave

Bio sam vlasnik motocikla(regan na moje ime,porez i sve plaćeno) u međuvremenu prodajem motor(prošle godine u 6. mjesecu) poznaniku i napravili smo samo kupopordajni ugovor koji nije ovjeren kod javnog bilježnika.ON motor nije prebacivao na svoje ime već je vozio na moje ime.U petom mjesecu ove godine je izišla registracija i taman tad je on svoj motor (koji je i dalje na moje ime) prodao dalje.Ta osoba kod koje je motor sad,uopce nije regala motor nego se je tek sad sjetila da ga treba odjavit tj nakon 2 mjeseca od isteka registracije.

 

Šta sad?Mene je ta treća osoba zvala da odem odjavit motor i poslala mi knjižicu i tablicu ali ako ja moram platiti 700 kuna kazne neću jer šta je čekao 2 mjesaca?mogli smo to odmah napraviti jer ga je taman kupio kad je rega izašla!

 

Meni u ova skoro 2 mjeseca nije doslo doma nikakvo upozorenje ni kazna

 

Šta napraviti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovoru

 

samo da napomenem,da kad sam ga ja prodao poznaniku,on je zadržao moje tablice,tako da neznam kako se onda odjavi.

 

izgleda da cu morati do policije da vidimo šta treba,i koliko treba platiti kazne,ja se sigurno necu platiti,jer to je obični nemar ovog trećeg koji je tek sad reagirao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prekršaj ste vi počinili kad ga niste sami odjavili prilikom prodaje.

 

Ako bude išla ikakva kazna ići će prema vama, a ukoliko budete inzistirali da vam netko drugi da novce za to, biti će te na rubu ili već u počinjenju sasvim ozbiljnog kaznenog djela.

 

Bolje da to sami shvatite u ovoj ranoj fazi, a ako ne, biti će vam jasno možda u onoj zadnjoj iza rešetaka.

 

Budite pametni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ima zakonski rok da se vozilo odjavi,u roku od 15 dana od dana isteka prometne dužni ste registrirati ili odjaviti vozilo čl.250 ZSPC-a

ako prođe i koji (par dana 5-6) dan više policija ne šalje odmah prekršajni nalog doma,nekad ga ne šalje ni mjesec dana,ali pošto sad u zadnje vrijeme malo je uređeno to i šalju na vrijeme.

 

Ako vam nije ništa stiglo nećete ni ništa platiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

milemilan je napisao:

E ovo mi sada nije jasno. Prema ZSPC-u prilikom prodaje vozila reg. tablice (čl. 250 st. 3) mogu ostati na vozilu te koliko sam shvatio tada stari vlasnik ne može odjaviti vozilo već samo novi vlasnik jer pločice ostaju na vozilu ili?

Ma snalaze se svakako.

 

Kazna za neodjavu vozila ide starom vlasniku, ne može se njemu nedopustiti da to napravi, a onda mu slati kaznu. U tom slučaju mu se treba dozvoliti starom vlasniku da uhvati novog za uši i dovuče ga na policiju.

 

Postoji praksa da stanice za tehnički pregled izdavaju prometnu dozvolu prilikom promjene vlasnika kada ističe i prometna dozvola.

 

Tu dolazi do nedopuštenih situacija kada vozač za uredno registrirano vozilo kojim upravlja posjeduje ili dvostruke prometne dozvole ili onu staru poništenu i brže bolje trči u policiju po pečat za novu, a da ne govorim o tegobama ljudi koji rade cijeli tjedan, u jedinu subotu kada nešto mogu napraviti radi tehnički, a ne i policija, te se švercaju i šlepaju čitavi vikend i dobar dio idućeg tjedna.

 

Policija bi trebala izdavati prometne dozvole i sve druge državne isprave, policija kao servis građana ove države bi trebala imati zaposlenog namještenika u stanicama za tehnički pregled, a svako rješenje koje je drugačije od ovog je poluproizvod države koje samo ide na štetu građanima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija