Jump to content

Rošilj i stanbena zgrada


mathilda

Preporučene objave

Kupila sam stan s vrtom u urbanom dijelu (nema šuma i sl) i iznad mene ima nekih balkona, prozora i dva susjedna vrta. Vrt gleda na valjnsku cestu, ali će biti ograđen živicom pa sam objekat ne bi trebao narušavati vanjsko pročelje nekim komunalnim odredbama. Vrt je velicine do 40m2. Naravno, dogovor je najbolja stvar, ali me zanima koja su konkretno moja prava kod paljenja roštilja na ugljen?

U kućnom redu ne piše ništa osim da se ne smije ugljen držati na balkonima, terasama i sličnom. Općenito me i zanima utjecaj kućnog reda na posebne dijelove nekretnine. Tipa, koliko smijem i koje kućne ljubimce imati u svom stanu i slične, po meni, gluposti. Jedino konkretno što nalazim je članak o imisijama kod kojeg ne bi trebalo biti razlike da li se radi o zgradi ili kući. Roštilj bi se koristio maksimalno 3x mjesečno za maksimalno 4 osobe i bio bi zatvorenog tipa, tj bio bi mali zidani natkriveni. Ne bi se palio na drva nego na plin, što je otvoren plamen ali bi bitno smanjio imisije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nitko za sada i ja se nadam ni ubuduće. No, u kućnom redu piše da se ne smije držati ugljen na balkonima i terasama i čula sam da je predstavnik stanara i općenito neki stanari jako grintavi, tj zovu inspekcije kad god netko na svome nešto pokuša napraviti iako to ne utječe na druge (tipa dignu si sjenicu u vrtu i sl). Čisto me zanima koja su moja prava općenito u roštiljanju jer nigdje ne nalazim konkretan odgovor kako je to regulirano. I zašto u svim kućnim redovima postoje odredbe koje se odnose na posebne djelove nekretnine?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija