Jump to content

podjela "imovine" hitno


annemarie

Preporučene objave

bratić je oženio dugogodišnju djevojku zbog navodne trudnoće...sad kad je shvatio da je lagala,želi rastavu braka.On je otišao živjeti k njoj,tj. k njenim roditeljima. Nemaju zajedničku imovinu niti ulaganja osim što je sudjelovao u mjesečnim troškovima.On ne posjeduje ništa osim automobila i osobnih stvari.Ona mu prijeti da će mu uzeti sve. Zanima ga da li može tražiti dio u automobilu ili čemu drugom?Prije braka nisu ni dana zajedno živjeli,štoviše niti su previše hodali jedno k drugome.Da li je razvod samo stvar birokracije ili se može nešto oduljiti?Ona ga na sve načine želi zadržati....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U bracnu stecevinu ulazi samo ono u braku steceno...dakle, supruga u ovom slucaju nema nikakva prava ne eventualne naslijeđene nekretnine itd. itd. od supruga. Kao niti on na njene. Moze traziti neku isplatu sto se tice automobila ako je taj automobil kupljen za vrijeme trajanja braka.

Sto se tice samog postupka rastave braka. Oni to mogu ucini sporazumnim zahtjevom...sto bi bilo najbrze(a ne ni moraju prolaziti kroz postupak posredovanja pred czss-om jer nemaju zajednicke malodobne djece)...no pretpostavljam da to pada u vodu s obzirom na suprugine zelje. Zatim, on moze pokrenuti razvod tuzbom ... sto bi trebalo trajati malo duze, no ako jedna strana zeli razvesti brak ... sud ce ga razvesti bez obzira na zelje druge strane.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

to sam mu i ja rekla....jedino što ima na sebi je taj automobil,kupljen na kredit(koji još otplaćuje) prije 5,6 god....rekla sam mu nek podnese tužbu i nek navede da nemaju zajednička ulaganja i sve ostalo.Olakotno mu je to što nemaju djece,pa se nemaju oko čega sporiti.Niti dodatno produljivati sam razvod.Hvala na odg.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

ja i suprug već 2 godine ne živimo zajedno još uvjek smo u braku ...živjeli smo kao podstanari znači nemamo neke posebne zajedničke imovine...u trenutku kad smo se razilazili imali smo dva automobila jedan je glasio na njegovo ime a drugi na ime njegove majke.Međutim oba su kupljena u braku ali kada je odlazio uzeo je oba i u kratkom roku ih prodao. Zanima me dali( kada se budemo razvodili )ja mogu tražiti pola iznosa barem za onaj auto koji je glasio na njegovo ime u trenutku razlaza.....nadam se da ste shvatili što želim pitati jer ni sama neznam kako objasniti... :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija