Jump to content

U zadnji čas - ali trebam savjet!


brrm

Preporučene objave

Pozdrav,

evo prvo se ispričavam što sam čekala zadnji čas jer za sutra imam poziv na sud u vezi prometne nezgode koju sam imala ali još me muče neke traume od iste, pa sam dosta zbunjena oko svega toga.

Priče ide ovako: na izlazu iz oštrog desnog zavoja (oštri zavoj, kolnik vlažan i klizav) izgubila sam nadzor nad vozilom tj. zadnje se lijepo sjećam kako izlazim iz zavoja a zadnji mi dio auta počinje klizati i dalje blokada pamćenja, sletjela sam u lijevo preko lijeve strane kolnika na cestovnu bankinu gdje sam u bočnom zanošenju donjim i bočnim dijelom vozila udarila u navoze zemlje i građevinskog otpada, nakon čega je došlo do višestrukog prevrtanja. Ja sam bila teže ozljeđena a na autu je nastupila veća šteta, tj totalka, (auto je noviji, još ga isplaćujem u frankima a kasko nemam, pa još stoji razbijen). Detalji su iz policijskog zapisnika.

Doma sam dobila optužni prijedlog u kojem me prema čl. 51 i 293 ZSPC-a kažnjavaju sa 1.500,00 kn i 320,00 kn troškovi postupka.

Znam da će se većina sada pitati kolika mi je bila brzina vožnje, ali ni ja se ne sjećam, ali znam da nisam ludovala i da sam normalno vozila cca 50 km/h, jer sam vozila i djecu, koja su bila iza, u svojim sjedalicama i kojima se fala bogu ništa nije desilo.

Ono što ja sad od vas tražim je nekakvi savjet što da sutra kažem u razgovoru sa sutkinjom, jer mi neki savjetuju da tražim proširenje optužnog prijedloga i da tražim i odgovornost Županijske uprave za ceste, zbog stanja kolnika i bankine na koju sam prešla. Neznam da li vam to zvući smisleno ali eto svaki savjet je dobro došao. Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

čl. 51 je neprilagođena brzina, bez obzira na ograničenje i na vašu brzinu (ok 50 km/h) 293 je izazivanje prometne nesreće i sveukupna kazna nije velika,

najbolje je priznati prekršaje i probadi od suda da smanje kaznu.

svako izmotavanje i traženje suodgovornosti cesta je zakopavanje i nabijanje većih troškova, vještačenje, svjedoci, suočenje i sl.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"neprilagođena" brzina je "rastezljiv" pojam?! sud te može proglasiti krivom za vožnju neprilagođenom brzinom i onda kada je ta brzina manja od max dozvoljene brzine na tom dijelu ceste! max dozvoljena brzina, npr. 50 km/h na nekoj dionici ceste, ne mora biti i sigurnosna brzina u datim uvjetima. u tvom slučaju radi se o neprilagođenoj brzini uvjetima i stanju kolnika, bez obzira kojom si brzinom vozila, jer ta brzina nije bila i sigurnosna brzina....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ok je sve to i ja sam sretna što su mi djeca prošla bez ijedne modrice, moja polomljena čeljust i natučena rebra će preživjeti, ali što da ja sutra kažem? Da prihvatim optužni prijedlog i kažem da sam samo ja kriva zbog toga? Što je s navozima smeća i građevnog materijala u koje sam ja sletjela i zbog čega je došlo do prevrtanja.

Ja se apsolutno ne želim izmotavati, da me ne biste krivo shvatili, ali mene muči što se na tom dijelu ceste često dešavaju takve stvari i da nije bilo neuređene bankine i zemlje na cesti ja bih se ravno zaustavila na zemlji a ne nabila u kup smeća i prevrtala. Sad kad prolazim kroz taj zavoj vozim 30 i svi mi trube a ja se samo bojim da će mi zadnji dio auta početi plesati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da je cesta bila nasuta, odnosno da je na cesti bila zemlja ili šnjunak ili nešto treće zbog čega bi policija mogla tužiti nadležnu cestariju vjeruj da bi ih i tužili!!

 

Što se tiće nasute zemlje i smeća pored ceste, isto tako je moglo biti drvo, stup, ili provalija pa bi sletjela 10-20 metara u provaliju!!!

 

Moj savjet je da prihvatiš i priznaš krivicu kako sam već napisao, te da uz potrebne potvrde o plačama i sa porezne dokazuješ svoje "loše imovinsko" stanje i da probaš "moliti" od suda smanjenje kazne!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija