Jump to content

alimentacija pomorca


pomorac1984

Preporučene objave

Dobro jutro

 

Molit cu vas za pomoc, ovako:

pomorac sam i navigajem na stranoj firmi, i evo uskoro cu dobit i vanbracno dijete.

Ono sta ja neznam je, kako to sad ide posto mi nismo ni ozenjeni ni nista, kako sud gleda da to?od kada san ja duzan pocet davat alimentaciju? do sada sve sve troskove ginekologa tableta i svih potrebstina sam ja snosio, ona je nezaposlena i zivi sa roditeljima...

I zanima me kolika alimentacija moze bit za dijete? dali ima svoj maximum, kao naprijer da je dovoljno 2000 kuna za novorodjence, ili taj iznos moze i do 5000 -6000 kuna??? i dali taj iznos odredjeni moram davat u novcanom iznosu (jer upravo je to i razlog nase neuspjele veze jer me podkradala) ili mogu taj iznos novca dat potrepstinama za dijete.

Ja ne bizim od svoga dijeteta i od placanja alimentacije... i zelio bi da moje dijete ima sve, ali uz to nezelim hranit i oblacit i njegovu majku...

 

Molim vas za pomoc!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Visinu uzdržavanja određuje sud i nitko vam sa sigurnošću ne može reći koliko bi moglo iznositi.

Alimentacija se uglavnom određuje na temelju djetetovih mjesečnih potreba, mogućnosti roditelja koji je dužan plaćati uzdržavanje, na temelju preporuke Ministarstva zdravstva, na temelju djetetove dobi, ima još nekih elemenata ali oni su nešto rjeđi no ne i nemogući.

Ono što osobno smatram je da je iznos od 2000 kn više nego dovoljan za uzdržavanje djeteta jer moramo biti svjesni činjenice da danas u Hrvatskoj sa tim iznosom žive čitave obitelji.

Kad sud odredi visinu alimentacije trebate je uplaćivati na tekući račun djetetove majke i čuvati uplatnice.

Dio iznosa za alimentaciju mogli biste podmirivati kupujući potrepštine za dijete, ali samo pod uvjetom ako sa djetetovom majkom u tom smislu imate napismeni sporazum, u protivnom sud bi mogao reći da ste kupovali poklone djetetu ili da se naturalna davanja ne mogu smatrati uzdržavanjem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija