Jump to content

Trebalo bi srušiti kuću.Kako?


vera33

Preporučene objave

U baranjskom selu posjedujem ruševnu,jako staru kuću koju bih trebala srušiti,ali mi savjetuju da to ne radim jer mi treba dozvola za rušenje.Problem je što trenutno živim na drugom kraju Hrvatske i ne mogu doći do nikakvih detalja o toj dozvoli,niti sam šta našla na internetu.Treba li mi ta dozvola i gdje bih je mogla dobiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakoni su isti u cijeloj Hrvatskoj (barem načelno) pa ako je riječ o načinu dobivanja dozvole za uklanjanje građevine, postupak je isti svagdje. Druga je stvar saobraćanje s lokalnim upravnim tijelima radi dobivanja konkretne dozvole.

 

Rušenje se u zakonskoj terminologiji naziva uklanjanjem građevine. To je propisamo Zakonom o prostornom uređenju i gradnji, u kojem postoji posebni dio koji se odnosi na to (od. čl. 273 dalje). Budući da zakoni nisu uvijek razumljivi nestručnjaku, objašnjenja možete dobiti i od lokalne uprave tamo gdje boravite ((ne)susretljivost i (ne)pristojnost činovnika opet je drugo pitanje),

 

Sve propise možete naći na stranicama Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, a možete im se obratiti i izravno. Možda vam i odgovore.

 

Ako se radi o objektu koji je zaštićen iz nekog razloga (npr. kulturno dobro) ili je na nekom posebnom mjestu (npr. vodozaštitna zona), postoji mogućnost da su relevantni i neki drugi zakoni odnosno propisi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija