Jump to content

Smanjenje kazne


DamirRadic

Preporučene objave

Molim vas za pomoć, ako tko zna.

 

Dakle, u subotu me zaustavio presretać izvan naselja zbog prebrze vožnje. U selu prije je bilo dopušteno 80km/h i toliko sam i vozio u naseljeu. Na izasku iz naselja (nakon znaka prestanka naselja) pošto je cesta ispred mene bila čista povećao sam brzinu na 110 km/h. Na ovom mjestu gdje sam ubzao se nalaze blagi zavoji i bez problema se vozi s ovom brzinom (nisam u ni jednom trenutku sjekao liniju na cesti). Nakon 300-injak metara od izlaska iz naselja sam primijetio znak prestanka obvezne brzine od 60 km i u tom trenutku su iza mene počeli blicati iz presretaća i zaustavili me te mi naplatili kaznu od 1000kn i 1 kazneni bod. Pokazivali su mi snimku gdje se vidi da u naselju konstantno vozim dozvoljenom brzinom i tek pri izlasku iz naselja povećavam do 110.

 

Inače nikad ne divljam po cesti, ne pijem i ovo mi je drugi put u 4 godine da su mi naplatili kaznu (prvi put je to bilo dok sam usporavao kod znaka 60 i nisam uspio usporiti točno do 60 već sam u trenutku kad su kod znaka vozio 66).

Pošto mi je ta prva kazna bila prije 2.5-3 godine (ne sjećam se točno) da li mogu pisati žalbu ili zamolbu da mi ponište ili smanje ovu kaznu iz razloga što ne radim česte greške?

 

 

U slučaju zamolbe za smanjenje kazne da li moram ići pred sud?

 

Hvala,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Napišite prigovor u kojem priznavate prekršaj ali tražite manju kaznu. Sve mora biti jasno i nedvosmisleno, jer će u suprotnom sud smatrati da poričete prekršaj pa će te biti pozvani.

 

Priložite i dokaze da bi vam tih 1.000 kuna ugrozilo životnu egzistenciju.

 

Sud će vanraspravno odlučiti o prekršaju bez pozivanja okrivljenika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija