Jump to content

otac stranac-majka hrvatica


vikta-lucija

Preporučene objave

nikad nije doslo do suda,dijete je priznato,ali alimentacija,vidanje i ostalo je bilo po dogovoru izmedju oca i majke,nisu bili u braku,dali on ima pravo zadrzati dijete kod sebe,koje se trenutno nalazi kod njega pod izgovorom da odjednom majka zanemaruje dijete i da ce se obratit odvjetnicima,dali majka ima pravo otici u drzavu iz koje je otac i dovesti natrag dijete?hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na vrijeme ste trebali rješavati i razmišljati o legitimnim pravima djeteta: povjeravanje jednom od roditelja na zajednički život, susreti i druženja sa drugim roditeljem, alimentacija.

Otac je sad učinio ono što čini dobar dio majki u Hrvatskoj kad odlazi od djetetovog oca: pokupi dijete ili ga zadrži kod sebe, a da se prije toga sa djetetovim ocem nisu dogovorile oko legitimnih djetetovih prava.

Nitko vama ne brani otići u tu državu, ali kako ćete uzeti dijete, oteti ga!?

E time bi onda i djetetu i sebi učinili nešto jako, jako loše sa dugoročnim posljedicama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozz,

 

dijete odnosno pitanje roditeljske skrbi nad djetetom ne može biti neriješeno zato jer je dijete " ničija zemlja"( besmisleni izraz). Prvo treba utvrditi čije državljanstvo ima dijete, te pod nadležnost kojih organa bi pripadala oduka u ev.sporu, prema pravilima zrs te ev. drugih međunarodnih sporazuma koji se primjenjuju na pitanje roditeljske skrbi, uzdržavanja i drugih prava djeteta u ovakvim slučajevima. naravno, uvijek je najbolje ukoliko se problem riješi dogovorom između roditelja bez potrebe uplitanja drugih organa, naročito onih koji nisu niti imali mpp kao obvezni obrazovni predmet tijekom svog osposobljavanja za znimanje koje obavljaju. :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija