Jump to content

zaduznica


rumenko

Preporučene objave

Bok,

Zanima me jedna stvar, trebao bi od prijatelja posudit novce, a to bi napravili na nacin da odemo kod javnoga biljeznika i potpisemo zaduznicu na odredjen iznos gdje ja potvrđivam da cu mu svaki mjesec(slijedecih 10 godina) vracat xxx kuna do namire s time da bi napravili administrativnu zabranu tj odnio bih zaduznicu u racunovodstvo firme gdje bi oni njemu isplacivali novac na njegov tekuci racun direktno, sad me zanima jeli to moguce?

Ako jest, sto ako nekad netko pokrene ovrhu, jeli ova zaduznica sigurna da cu prijatelja isplatiti ili je moguce da ce se ta ovrha namirit prije njega?

Kako se zastiti da ova zaduznica ima "priority" naplatu u nedaj boze slucaju da se nesto zakomplicira?

 

Molio bih odgovor od pravnih znalaca, jer mi se prijatelj prepao(fina i price) ako slucajno upadnem u probleme da ce ostat bez novaca.

 

 

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ta priča vam neće ići, jer kao prvo vaša firma neće stavljat administrativnu zabranu na plaću da bi uplaćivala fizičkoj osobi.Niti vi možete potpisati fizičkoj osobi zadužnici. Zadužnica vam znaći samo da se dug može naplatiti bez suda,ili javnog bilježnika, i to samo u visini 1/3 vaših primanja-ali samo u slučaju kredita, minusa, kartica-znaći ovlaštenih osoba.Kamatari vole posuđivati novce, s tim da im potpišate da im dajete u zalog nekretninu ili pokretninu u slučaju ne vračanja duga.Tako da jedino možete napraviti tako nešto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija