Jump to content

Žalbe na odluke osiguravajućih kuća u isplati štete


cocolono123

Preporučene objave

Hitno molim pomoć.

Imala sam prometnu nezgodu koja se dogodila 19.06.2011 godine gdje se drugi automobil zabio u moj automobil i pobjegao sa mjesta nesreće.Zabio se u moj automobil dok sam ja bila parkirana sa strane sa upaljenim štop svjetlima.Ja nisam zvala policiju nego sam otišla na policiju i tamo preko registarcijskih oznaka došla do vozaća drugog automobila.On je priznao da je kriv i dao svoju policu osiguranja.Auto nisam još popravila jer se čekao policijski zapisnik pa da osiguravajuća kuća odlući koliko će mi isplatiti.Ja bi vas zamolila ako mi možete objasniti sljedeće članke iz zakona o obveznim osiguranjima u prometu:

Članak 12

(1)Odgovorni osiguratelj dužan je u slučaju imovinske štete najkasnije u roku 14 dana od dana odštetnog zahtjeva oštečenoj osobi dostaviti

-obrazloženu ponudu za naknadu štete,ako su odgovornost za naknadu štete te visina štete nesporni,odnosno utemeljeni odgovor,ako su odgovornost za naknadu štete ili visine štete sporni.

(3)u slučaju nemogučnosti utvrđivanja visine konačnog iznosa štete,odgovorni osiguravatelj je oštečenoj osobi dužan isplatiti iznos nespornog iznosa naknade štete kao predujam u roku propisanom stavkom 1. ovog članka.

 

Nije mi sad jasno jer mi zbog policijskog zapisnika koji nije stizao 2 mjeseca nismo mogli utvrditi moju odgovornost,a visinu konačnog iznosa štete nismo utvrdili jer mi je prtljažnik blokiran pa me zanima jesam li imala pravo na predujam.

Molim hitan odgovor.

Hvala :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija