Jump to content

rad na određeno vrijeme duži od tri godine


TIH

Preporučene objave

Ističe mi Ugovor o radu na određeno vrijeme mjesec dana prije isteka tri godine. Imam saznanja da mi poslodavac namjerava "produžiti" radni odnos na duže od sljedećih mjesec dana. Netko mi je spomenio da moj pripravnički ne ulazi u to razdoblje! Ja osobno to nigdje nisam našla. Nisam na zamjeni. Zanima me i koji su to drugi opravdani razlozi iz čl. 10.st.3. ZOR-a,a kada Ugovor o radu može trajati i dulje od tri godine?

 

Molim brzi odgovor! Hitno mi je.

HVALA!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vidi ovo iz sudske prakse

"Ne može se smatrati da ugovor o radu sklopljen na mjesec dana predstavlja ugovor o radu na neodređeno vrijeme samo na temelju činjenice što je poslodavac zaposleniku kontinuirano produživao ugovor o radu na određeno vrijeme u kontinuitetu dužem od 3 godine, budući je prilikom odlučivanja o takvom zahtjevu potrebno utvrditi činjenične pretpostavke koje trebaju biti ispunjene da bi takva pravna posljedica nastupila, a one su ili da je ugovor o radu na određeno vrijeme sklopljen protivno odredbama Zakona o radu ili ako radnik ostane raditi kod poslodavca i nakon isteka vremena na koje je ugovor sklopljen."

 

Županijski sud u Varaždinu, Gž. 957/06-2 od 29.VIII.2006.

 

Također ukoliko je tijekom 3 godine radniku produljivan radni odnos na određeno vrijeme ali za različite poslove, rok od tri godine ne vrijedi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija