Jump to content

Dva puta pokrenut prekrsajni postupak za osobnu iskaznicu


Prizma10

Preporučene objave

Poštovani,

u 12mj. 2010g. sam išao poslom iz Splita u Dubrovnik i na GP Klek mi je policajac primjetio da mi je osobna iskaznica isteka prije 1mj. Napisao je u nekakvu kaznu mada mi nije uručio nikakav zapisnik. Na moje pitanje dali mi se pametnije vratit u Ploče i trajektom se prebaciti na Pelješac i dalje za Dubrovnik i na isti se način vratiti (pošto sam se vraćao isti dan) policajac mi je rekao da samo na GP Zaton upozorim policajca na problem i da mu naglasim da mi je već evidentiran prekršaj na GP Klek. Napravio sam kako mi je policajac rekao i i na sljedećem graničnom prelazu me je samo uz provjeru pustilo dalje i tako je bilo i na povratku. Nakon nekog vremena mi je sa prekršajnog suda u Metkoviću došla kazna na 1000 kn + 100kn sudskih troškova za tu isteklu osobnu uskaznicu na što sam ja uložio žalbu da mi se kazna smanji ili omogući plaćanje u par obroka (odluku suda iz Metkovića još nisam dobio). Problem je međutim u tome što su mi neki dan sa prekršajnog suda u Dubrovniku poslali poziv na ročište u kojem me se tereit za isti prekršaj samo na GP Zaton i predlažu kaznu od 3000kn. Molim vas za savjet šta napraviti i na koji način iznjeti svoju obranu pred Sudcem. Napominjem da sam jedini zaposleni u svojoj obitelji, podstanar sa jednim djetetom i drugim na putu i plaćom od 4400kn.

 

Unaprijed vam hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prekršajni sud u Dubrovniku obavjestite da niste u mogućnosti doći, da jeste počinili taj prekršaj i to u produženom obliku, a sud ga je dužan smatrati jednim predmetom i da tražite da se predmeti spoje u jedan postupak i to onaj koji je ranije započet.

 

 

Spajanje postupka

 

Članak 99.

(1) Ako je ista osoba okrivljena za više prekršaja za koja su nadležna dva ili više sudova, nadležan je onaj sud koji je na zahtjev ovlaštenog tužitelja prvi započeo postupak, a ako postupak još nije započet, sud kojem je prije podnesen optužni prijedlog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tako ste trebali odmah i napisati, znači sudovi su dobro odradili svoje.

 

Nije dovoljno samo kukati, trebate sudu podastrijeti sve dokaze, platne liste, potvrde iz porezne, ugovor o najmu stana, ako treba i suprugin trudnički karton, nema nikakvog ograničenja i vrsti i količini dokaza koje možete predati. Obavezno treba donijeti prekršajni nalog iz Metkovića i tražiti da se postupak spoji sa tim predmetom.

 

Sud u Splitu će samo izvršiti ispitivanje okrivljenika, a nadležan sud će izreći presudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija